Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δρομολογούνται έργα βελτίωσης των υποδομών στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος

Δρομολογούνται έργα βελτίωσης των υποδομών στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Η αναβάθμιση του λιμανιού του Λάγος, σε επίπεδο υποδομών, ητουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθώς και η αλλαγή της δομής τηςΛιμενικήςΕπιτροπής Πόρτο Λάγος που πλέον δρομολογείται να λειτουργεί σεΔιαδημοτική βάσηήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της υπηρεσιακής σύσκεψης πουπραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του αν. υπουργού κ. ΣωκράτηΞυνίδη, τηνΠαρασκευή 18 Νοεμβρίου το πρωί στο Λιμενικό Ταμείο Λάγος. Στη σύσκεψησυμμετείχαν ο Γ.Γ. ΑΔΜΘ Θύμιος Σώκος, ο Περιφερειάρχης ΆρηςΓιαννακίδης, οΑντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων ΒασίληςΤσολακίδης, ο ΛιμενάρχηςΔημήτρης Συμεωνίδης, ο σημερινός Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής ΔήμοςΧατζόπουλος καθώς επίσης και εκπρόσωποι του σωματείου φορτοεκφορτωτών,τουαλιευτικού συνεταιρισμού Λάγος,  ναυτικοίπράκτορες και εκτελωνιστές και  άλλοιυπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Έργα στο λιμάνι και τουριστική αξιοποίηση του Πόρτο Λάγος
Στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα για έργα βελτίωσης των υποδομώνστο λιμάνι του Πόρτο Λάγος όπως π.χ. εκβάθυνσης ώστε να αυξηθεί ηεπισκεψιμότητα του και μέσω της αναβάθμισής του η εμπορική του σημασίακαθώς οιαπόψεις όλων συνέκλιναν ότι αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημαστρατηγικήςσημασίας και σπουδαιότητας με μεγάλη οικονομική υπεραξία για τηνπεριοχή μαςκαι πρέπει να δοθεί η ανάλογη προτεραιότητα και βαρύτητα. Έτσιαποφασίστηκε ναγίνει η απαραίτητη προετοιμασία σε μελέτες ώστε να ενταχθεί γιαχρηματοδότησηστο ΕΣΠΑ. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης καιτουριστικήςαξιοποίησης όλου του οικισμού του Πόρτο Λάγος καθώς τονίστηκε ότι έχειαναξιοποίητες δυνατότητες.   
 
Νέα Διαδημοτική Λιμενική Επιτροπή
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η μετεξέλιξη της Λιμενικής Επιτροπής απόκρατικό σε διαδημοτικό φορέα και δόθηκε το «πράσινο φως» στον δήμαρχοΑβδήρωνκ. Βασίλη Τσολακίδη να έλθει σε επαφή με τους δημάρχους των 4παραλιακών Δήμωντων Π.Ε. Ξάνθης και Ροδόπης, δηλαδή τους Δήμους Αβδήρων, Τοπείρου,Κομοτηνής,Μαρωνείας-Σαππών, προκειμένου να συσταθεί το νέο σχήμα που θααπαρτίζεται απόεκπροσώπους των 4 δήμων. Παράλληλα έγινε αναφορά και στο Αλιευτικόκαταφύγιοτων Αβδήρων και επισημάνθηκε ότι έγιναν κατασκευαστικά λάθη και ότι τογεγονόςότι έχει χαρακτηριστεί ως αλιευτικό καταφύγιο στερεί τη δυνατότητααλλαγής τηςχρήσης του. Ο κ. Σώκος πρότεινε τη δημιουργία υπερσύγχρονης μαρίνας ενώέθιξετα …κακώς κείμενα παρελθόντων ετών «Να ξεχάσουμε όσα γνωρίσαμε μέχρισήμερα μεθέματα διαφάνειας και διαχείρισης της Λιμενικής Επιτροπής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…