Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μωραΐτης – Κάλφας…συνεχίζουν χωριστά!

Μωραΐτης – Κάλφας…συνεχίζουν χωριστά!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Σε δυο κομμάτια τελικά χωρίζεταιη παράταξη Ανδικόπουλου μετά την άκαρπη, τρίτη κατά σειρά, συνάντησηόλων τωνμελών της,  τηΔευτέρα το βράδυ στο «Ελισώ».Οι δυο «μνηστήρες» Μωραϊτης – Κάλφας δεν μπόρεσαν να τα βρουν και νασυναινέσουν στη συγκρότηση ενός κοινού ψηφοδελτίου διεκδικώντας τηνδιοίκησητου Επιμελητηρίου και αποφάσισαν να τραβήξουν …δρόμους χωριστούς,δημιουργώντας«πονοκέφαλο» στη ΝΟΔΕ για το που θα δώσει το «χρίσμα»!
 
Δεν έγινε ψηφοφορία
Αντίθετος σε οποιαδήποτε μυστικήψηφοφορία – όπως αρχικά επιλέχθηκε ως η καλύτερη λύση από τον κ.Ανδρικόπουλο-   τάχθηκεο Στέλιος Μωραϊτης δηλώνονταςξεκάθαρα την απόφασή του να κατεβεί ως επικεφαλής στις επιμελητηριακέςεκλογέςτου Δεκέμβρη. Απ’ την πλευρά του ο κ. Κάλφας δήλωσε ότι θα αποδεχτεί τοαποτέλεσμα και μάλιστα δεσμεύτηκε ενώπιον όλων – όπως δήλωσε και στο«Ε» – ότιαν υπερισχύσει ο κ. Μωραϊτης ως επικεφαλής ο ίδιος θα μπει στοσυνδυασμό του  θατον στηρίζει. Μετά την άρνηση όμως του κ,.Μωραϊτη ο κ. Κάλφας ξεκαθάρισε στην ομήγυρη ότι και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει καιμάλιστα άρχισε τιςεπαφές για την κατάρτιση του συνδυασμού. Και οι δυο τους έχουνενημερώσει τηνΝΟΔΕ,  η οποία καιμέχρι στιγμής επισήμωςκρατά ίσες αποστάσεις,  χωρίςναδιευκρινίζει σε ποιον και αν θα δώσει το χρίσμα. Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ καΙακωβίδου επιφυλάχτηκε για οποιαδήποτε απάντηση στο «Ε» περιμένονταςοδηγίεςαπό τα κεντρικά και επισημαίνοντας πάντως ότι τα πράγματα θαξεκαθαρίσουν τιςεπόμενες μέρες 
 
Το προσκήνιο και τοπαρασκήνιο 
Μετά την δήλωση του κ.Ανδρικόπουλου αλλά και την ευθεία αναφορά του σε συνεδρίαση του Δ.Σ.,  στην υποψηφιότητα Μωραϊτηπου ουσιαστικάαποτελούσε πρόκριμα για τον κ. Μωραϊτη, θεωρούνταν αυτονόητο το πρόσωποπουπαίρνει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής. 
Όμως  Ανδρικόπουλος– Μωραϊτης στο προσκήνιο καιστο παρασκήνιο ο βουλευτής κ. Κοντός, όπως φάνηκε, λογάριασαν χωρίς τονκ.Μυλωνά στην αρχή και τον κ. Κάλφα μετέπειτα που …προέκυψε όλωςαιφνιδίως καιρηξικέλευθα ανακοινώνοντας μάλιστα την υποψηφιότητα του μέσω τηςραδιοφωνικήςεκπομπής «Αναζητήσεις» του Γιάννη Γκορόγια. Να σημειώσουμε ότι ο κ.Κάλφαςεκλέχτηκε με την παράταξη Ανδρικόπουλου και μόλις το τελευταίο 5μηνοπου εκλέχθηκεΟικονομικός επόπτης έγινε ευρύτερα γνωστός, σε αντίθεση με τον κ.Μωραϊτη πουέχει μια μεγάλη πορεία στο Επιμελητήριο αλλά και στα αυτοδιοικητικά καικομματικά πράγματα (Πρώην Νομαρχιακός σύμβουλος, νυν δημοτικόςσύμβουλος, πρώηνπρόεδρος της ΝΟΔΕ). Το ερώτημα λοιπόν είναι πως ή (ποιοι που κινούνταιπροφανώςστο παρασκήνιο) ώθησαν τον κ. Κάλφα να μπει εμβόλιμα διασπώντας τηνπαράταξη;  Ως προςαυτό διακινούνταιδιάφορα σενάρια  γιατις «πλάτες» του κ.Κάλφα  σε άτομαεκτός επιμελητηριακούχώρου που όμως έχουν «προσωπικά» με τον κ. Μωραΐτη και ότι αυτοί κινούντανήματα, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζονται οι ικανότητες του κ. Κάλφα καιηπολύχρονη επιχειρηματική του παρουσία. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…