Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Υπό τον φόβον των απολύσεων οι δημοτικοί υπάλληλοι

Υπό τον φόβον των απολύσεων οι δημοτικοί υπάλληλοι

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Γιαπέμπτη μέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στουςδήμους τηςχώρας και στην απεργία συμμετέχει ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθηςοοποίος πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίαςμπροστά απότο δημαρχείο Ξάνθης και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης μεπροορισμότην κεντρική πλατεία όπου και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. ΔημήτρηςΓαλανόπουλοςεξέθεσε τα προβλήματα αλλά και τα κλαδικά αιτήματα που αποτελούν καιτην αφορμήτης απεργιακής κινητοποίησης. Την ίδια στιγμή η πόλη κατακλύζεται απότασκουπίδια, ενώ σ’ ότι αφορά τον καθαρισμό του Παζαριού μετά απόπρωτοβουλία τηςδημοτικής αρχής ο κ. Γαλανόπουλος σε δηλώσεις του επέκρινε για μιαακόμη φοράαυτή την τακτική.
 
Φοβούνταιαπολύσεις…
Αναμένονταςτην απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας τους (χθες τομεσημέρι)για κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεών τους περίπου διακόσιοι υπάλληλοικαι απόάλλους δήμους του νομού συμμετείχαν στην πορεία και είναι η πρώτη φοράόπωςειπώθηκε, που οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης κατεβαίνουν στουςδρόμουςενδεικτικό ότι ο κόμπος των προβλημάτων τους έφτασε στο χτένι…
Παρ’ότι τάσσονται υπέρ ενός νέου, ενιαίου µισθολογίου, οι εργαζόµενοι στουςδήµουςεκτιµούν πως το προωθούµενο σχέδιο της κυβέρνησης θα οδηγήσει σεπεραιτέρω µείωσηαµοιβών. Στο στόχαστρο των εργαζοµένων έχει µπει και ο «Καλλικράτης»,καθώςθεωρούν πως θα αποτελέσει όχηµα για χιλιάδες απολύσεις, ενώ µεορισµένεςδιατάξεις του µπαίνει σε αµφισβήτηση και ο δηµόσιος και κοινωνικόςχαρακτήραςυπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης.
 «Τομέλλον μας είναι δυσοίωνο» είπε ο κ.Γαλανόπουλος τονίζοντας ότι: «δεν διεκδικούμε αυξήσεις αλλά δεν θαδεχτούμεαπολύσεις. Η τρόικα δεν δέχεται μετατάξεις αλλά ζητούν απολύσεις καιαυτό δενπρέπει να το αποδεχτεί κανένας έλληνας πολίτης. Σε τρία πράγματαεστιάζουμε τηνκινητοποίησή μας: Στην απώλεια μισθών που έχουμε υποστεί, σε ένα δίκαιοενιαίομισθολόγιο και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας».
 
Γαλανόπουλοςκατά Τσέπελη – Κυριακίδη
Ο κ.Γαλανόπουλος σε δηλώσεις ανέφερε ότι έχει δεχτεί καταγγελία συνάδελφουτου γιααπειλές που δέχτηκε από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με το θέμα του καθαρισμούτου παζαριούκαι τη διερευνά. Σ’ ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: ««Ωςδημοτικοίυπάλληλοι δεν έχουμε την υποχρέωση να καθαρίζουμε το παζάρι. Αυτό είχεξεκινήσει πριν  2 –3 χρόνια. Στο μεταξύμερικοί έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν απολυθεί συμβασιούχοι και δενμπορούμε ν’ανταποκριθούμε  Οιεργαζόμενοι προϊστάμενοικαλούνται από τον εισαγγελέα για τη βρωμιά που υπάρχει σε κάθε γωνιά
Σ’ότι αφορά την αυθαίρετη ενέργεια των κυρίων Τσέπελη και Κυριακίδη ανκόπτονταιγια τη δημόσια υγεία τη ς πόλης όπως κοπτόμεθα εμείς θα έπρεπε νακαθαρίσουνάλλους χώρους και όχι το παζάρι. και τουλάχιστον όταν βγαίνουν στα ΜΜΕναεξηγήσουν αυτό που κάνανε να συνεννοούνται πρώτα και να μην λένε άλλα οέναςκαι άλλα ο άλλος …»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…