Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Υπό κατάργηση τα τελωνεία Ξάνθης – Ροδόπης;

Υπό κατάργηση τα τελωνεία Ξάνθης – Ροδόπης;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
«Ψύλλοι στ’ αυτιά μαςμπήκανε» από ένα Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιστονίδας μεπαραλήπτη τονυπουργό Ναυτιλίας με το οποίο ζητείται αναβάθμιση του Τελωνείου τουΛάγος καιπαραθέτεται η επιχειρηματολογία που την καθιστά επιβαλλόμενη.Συγκεκριμένααναφέρεται σε: αναδιοργάνωσης της Τελωνειακής Υπηρεσίας της χώρας καιτηςπροσαρμογής στα Κοινοτικά δεδομένα που μεταφράζεται σε συρρίκνωση τωνΤελωνείωντης χώρας» και ενδεχόμένη: «σε περίπτωση που κλείσουν τα ΤελωνείαΞάνθης καιΡοδόπης».
Διερευνήσαμε το θέμα απευθυνόμενοι στο πρόεδρο του Δ.Σ.Βιστονίδας κ. Αλέξανδρο Χατζόπουλο, οποίος μας πληροφόρησε ότι τοΨήφισμαεκδόθηκε ύστερα από αίτημα που υπογράφουν 6 τελωνειακοί.
 
Φήμες για κατάργησητων τελωνείων Ξάνθης – Ροδόπης
Απευθυνθήκαμε σ’ έναν απ’ αυτούς τον τελωνιακό του τελωνείουΞάνθης κ. Αθανασιάδη ο οποίος μας πληροφόρησε ότι υπάρχει έντονηφημολογία γιακατάργηση των τελωνείων Ξάνθης – Ροδόπης αλλά ακόμη δεν έχει αποσταλείσχετικήεγκύκλιος. Βέβαιο πάντως θεωρείται ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις.
Ο κ. Αθανασιάδης μας μετέφερε την ανησυχία των τελωνιακώντης Ξάνθης σε περίπτωση που κατάργηση του τελωνείου, το οποίο όπωςεπεσήμανεείναι στα 10 πρώτα σε εισπράξεις στην χώρα καθώς εκτελωνίζει καύσιμακαιτσιγάρα. Κι αυτό έχει τη σημασία του για το κράτος από πλευράςείσπραξηςεσόδων…  
Θα επανέλθουμε στο θέμα με νεώτερα στοιχεία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …