Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πρόταση Χρίστου Πούλιου για ειδική, κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ξάνθης – Σταυρούπολης

Πρόταση Χρίστου Πούλιου για ειδική, κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ξάνθης – Σταυρούπολης

0

Το Δήμο Σταυρούπολης επισκέφθηκε προχθές, Τετάρτη 30 Ιουνίου2010, ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή, κ. Χρίστος Πούλιοςσυνοδευόμενοςαπό κλιμάκιο στελεχών του συνδυασμού, στο πλαίσιο προγραμματισμένηςσυνάντησήςτου με κατοίκους της ορεινής περιοχής που έχει συνενωθεί διοικητικά καιχωροταξικά με το Δήμο Ξάνθης.
Στην έδρα του Δήμου, ο κ. Πούλιος παρακολούθησε τις εργασίεςτου Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης, ενώ με τη συνεργασία παραγόντωνκιεκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας ενημερώθηκε τόσο για τα ιδιαίτεραπροβλήματατης περιοχής όσο και για το τρέχον πρόγραμμα δράσης και τουςαναπτυξιακούςσχεδιασμούς της νυν Δημοτικής Αρχής.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά καιστο περιθώριο της επίσκεψής του, ο κ. Πούλιος επεσήμανε την αυξημένηαναγκαιότητα, λόγω Καλλικράτη, να γίνει από τη Δημοτική Αρχή Ξάνθης,χρήση τουάρθρου 67 παράγρ.10 του νέου νόμου όπου προβλέπεται «Σε εξαιρετικέςπεριπτώσειςτο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει, εκτός της έδρας του, στιςτοπικέςκαι δημοτικές κοινότητες, ύστερα από απόφαση των τριών πέμπτων (3/5)του συνόλουτων μελών του».
 «Οι δυσκολίεςπροσαρμογής των δύο Δήμων στο νέο διοικητικό σχήμα και η χαρτογράφησητωνιδιαίτερων προβλημάτων που θα κληθεί αυτό να αντιμετωπίσει, θα πρέπει»,τόνισεο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή, «να γίνουν αντικείμενοσυζήτησης απότώρα σε μια κοινή, ειδική συνεδρίαση των ολομελειών των ΔημοτικώνΣυμβουλίωνΞάνθης και Σταυρούπολης».
Την πρόταση αυτή θα καταθέσει ο επικεφαλής των Πολιτών γιατην Αλλαγή, προς ψήφιση από το Σώμα, στην επόμενη συνεδρίαση τουΔημοτικού ΣυμβουλίουΞάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …