Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου επισκέφθηκε το Άβατο

Ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου επισκέφθηκε το Άβατο

0

Τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Τοπείρου επισκέφθηκε τον οικισμό τουΑβάτου όπου και μίλησε σε μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του. Αναφέρθηκεαναλυτικάστα έργα που έγιναν στο δημοτικό διαμέρισμα Αβάτου τα τελευταία χρόνιαόπως:την αποκατάσταση ΧΑΔΑ του Δήμου προϋπολογισμού 750.000 €, την επέκτασητουνεκροταφείου, προϋπολογισμού 80.000 €, την ασφαλτόστρωση του δρόμουΑβάτου–Δάφνης, προϋπολογισμού 45.000 €, τη δημιουργία χώρου πολλαπλώνχρήσεωνστον οικισμό Π. Αβάτου, Προϋπολογισμού 45.000 €, την εγκατάσταση καιαντικατάσταση Φωτιστικών Πόλης στα Δ.Δ. Αβάτου-Εξοχής, προϋπολογισμού30.000 €, την επισκευή της περίφραξης του μειονοτικού σχολείου Αβάτου,προϋπολογισμού10.270 €, τις επιχορηγήσεις στον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο,8.800 € κ.α.
Τον  πολιτικό τουαντίπαλο τον χαρακτήρισε «ανεπίδεκτο μαθήσεως» καθώς δεν κατάφερε ούτεκατά τηδιάρκεια της επαγγελματικής του θητείας στα Μάγγανα (ως γραμματέας τουχωριού),αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της οκταετούς του θητείας στο δημοτικόσυμβούλιονα μάθει τα βασικά για την ψήφιση, έγκριση και δημοπράτηση έργων μέσωτουπρογράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Απαντώντας στην κριτική του κ. Μίχογλου γιακαθυστερήσεις του  έργουτης διαχείρισηςτων Ομβρίων Αβάτου είπε: «Το έργο Διαχείρισης Όμβριων Οικισμών του Δ.Τοπείρουείναι εγκεκριμένο και θα δημοπρατηθεί το 2011. Ό,τι κι αν σας λένε οιΑΡΟΥΡΑΙΟΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, το μόνο τους έργο στην τετραετία ήταν να καταψηφίζουνκάθεδημιουργική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, οτιδήποτε κι αν αφορούσε,ακόμα καιτην επέκταση των νεκροταφείων του Αβάτου, έργο του Δήμου που στοίχισε80.000 €και που εμείς το θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στους νεκρούς μας.Τόσημικροψυχία και ανοησία».
Δεσμεύτηκε τέλος στους κατοίκους του Αβάτου ότι θαικανοποιηθεί το αίτημά τους για κατασκευή αίθουσας δεξιώσεων και τοέργο αυτόθα ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του δήμου της επόμενης χρονιάς.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον οικισμό του Π.Αβάτου, όπου στην πλατεία του χωριού, που η Δημοτική Αρχή φρόντισε γιατηνκατασκευή της, ο Δήμαρχος μίλησε στο πλήθος που τον υποδέχθηκε με εκδηλώσεις ενθουσιασμού,αγάπης καισυμπαράταξης. Μεταξύ άλλων είπε: «Κλείστε τα αυτιά σας στην μαύρηπροπαγάνδα.Έμαθα ότι ήρθαν στο χωριό σας και σας έταξαν κεραμοσκεπή στο Τέμενος.Είναιγνωστό ότι ανακάλυψαν την Μειονότητα 20 μέρες πριν τις εκλογές. Ρωτήστετουςόμως, μήπως ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ κιόλας; Το Τέμενος μέσα στην πλατεία! Μήπωςούτε κιαυτό το γνωρίζουν; Ξεναγήστε τους στον οικισμό. Δείξτε τους και δίπλα,το σπίτιτου Ιμάμη που εμείς κατασκευάσαμε σε συνεννόηση με ‘σας, όπως εσείςθέλατε καιόπως εσείς μας υποδείξατε. Στις 7 του Νοέμβρη κρίνονται πολλά για τοδήμο μας.Ο «Καλλικράτης» τα αλλάζει όλα κι αυτοί ήταν και θα είναι μόνιμοιαπόντες καιανάξιοι, όχι μόνο να διαχειριστούν, αλλά και να μιλούν για ταπροβλήματά σας,που δεν τα γνωρίζουν. Ρωτήστε τους, προκαλέστε τους να σας πουν για ταπροβλήματα της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, για τα σχολεία, για Τεμένη,προβλήματαστα οποία εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πάντοτε παρόντες με πράξειςκαι μεαγώνες. Ο Μίχογλου και η παρέα του δεν έχουν καμία τύχη στον Τόπειρο,γιατίούτε ξέρουν τι σας απασχολεί, ούτε μπορούν να σας καταλάβουν γιατί δενέχουνπρόγραμμα, ούτε ικανότητες, ούτε σοβαρότητα, ούτε συναίσθηση τηςκατάστασης καιγια το μόνο που διακρίνεται ο αρχηγός τους… είναι να γυρνάει στουςοικισμούςμας και να υπόσχεται ότι θα κάνει σ’ όλα τα χωριά ποδοσφαιρικές ομάδεςπου θατις στείλει στην… Α’ Εθνική!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…