Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ο Σπύρος Καραουλάνης από την Ξάνθη στην Κ.Ε. της Ν.Δ.

Ο Σπύρος Καραουλάνης από την Ξάνθη στην Κ.Ε. της Ν.Δ.

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Επέστρεψαν από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, αλλά χωρίς νααδειάσουν βαλίτσες ξαναφεύγουν για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τηνερχόμενη Παρασκευή. Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Πολιτειάδηκαι γιατον ξανθιώτη ΟΝΝΕΔίτη Σπύρο Καραουλάνη που εκλέχθηκε μέλος τηςΚεντρικήςΕπιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μαζί με άλλους 16 γαλάζιους νεολαίουςαπό όλητην Ελλάδα που αναδείχθηκαν από το πρόσφατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. ΟΣπύροςΚαραουλάνης εκλέχθηκε 11ος με 572 ψήφους καιμαζί με άλλα δύο άτομααποτελούν τους μόνους εκπροσώπους της νεολαίας της Ν.Δ. από τον Έβρομέχρι τηΛαμία που θα βρίσκονται στο κεντρικό όργανο της ΝΔ, στην πρώτη γραμμήτηςοργάνωσης της παράταξης. Τα υπόλοιπα 200 περίπου μέλη του οργάνου θαεπιλεγούνστο επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ.  ΟΣπύρος Καραουλάνης σε δήλωσή του στο «Ε» ανέφερε: «Ευχαριστώ τουςσυνέδρους πουμε ανέδειξαν μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. Είναι μια ιδιαίτερα τιμητική θέσηγια μένακαι για την Ξάνθη».
Κατά τα άλλα το συνέδριο κύλησε ομαλά επιτυγχάνοντας κάποιεςκατασταστικές αλλαγές και με εκπροσώπηση όλων των τάσεων της γαλάζιαςνεολαίας,με τον Αντώνη Σαμαρά από τη μια να προσπαθεί να μεταδώσει μια νέα πνοήγια τηνπαράταξη με βαρύτητα στην νεολαία της και το βαρύ πολιτικό σκηνικό απότην άλληνα δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εσωστρέφειας και έλλειψης εμπιστοσύνης. Οπρόεδροςτης ΟΝΝΕΔ Ξάνθης διαπίστωσε ένα κλίμα μουδιασμένο, με μερίδα των μελώννα είναιφοβισμένη απέναντι σε ενδεχόμενες αποχωρήσεις, ωστόσο τόνισε ότι «μενέο κόσμοκαι νέες διοικήσεις, όσο πιο δυναμικά καταφέρει να μπει η ΝΔ στηνελληνικήκοινωνία ξεπερνώντας την εσωστρέφειά της και όσο πιο πιστά τηρηθεί μιαγενικήγραμμή πλεύσης, τόσο πιο εύκολα θα επιτευχθεί και η ανασυγκρότηση τηςπαράταξης».
Παρόλα αυτά έντονο είναι το κλίμα δυσαρέσκειας στην Ξάνθηγια περιστατικά που ακούστηκαν σχετικά με παράτυπη επιλογή συνέδρων,άλλων απόαυτούς που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΟΝΝΕΔ, ενώχαρακτηριστικόείναι ότι κι αυτοί που τελικά επιλέχθηκαν δεν γνώριζαν για την εξέλιξηαυτή. Ηκατηγορία που επικρατεί είναι ότι με τέτοιες πρακτικές απογοητεύεται οκόσμος τηςΟΝΝΕΔ, αλλά και αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά αναλαμβάνονταςένα ρόλοστην παράταξη, αφού υπάρχει κίνδυνος να νιώσουν αποκλεισμό και‘μαγειρέματα’.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ απαντά ότι κάποιοι προσπαθούν ναδημιουργήσουν εντάσεις και εξηγεί ότι η Νομαρχιακή Εφορευτική ΕπιτροπήτηςΟΝΝΕΔ απέστειλε τα ονόματα των συνέδρων στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ,χωρίςτα μέλη της Ξάνθης να έχουν επίσημη πληροφόρηση και γι’ αυτόδημιουργήθηκε αυτότο κλίμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υποτονικότητα στις εκδρομές του Πάσχα

Υποτονικότητα, μείωση και ακυρώσεις. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν την κινητικότητα …