Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ο Νέστος γιορτάζει …πιο οικονομικά φέτος!

Ο Νέστος γιορτάζει …πιο οικονομικά φέτος!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Περίοδος …ισχνών αγελάδων και αυτό το πνεύμα της οικονομίαςκαι της λιτότητας διαπερνά και καθορίζει όλο τον προγραμματισμό τωνεκδηλώσεωντης τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι και οι φετινές «Γιορτές του Νέστου»,  ένας θεσμός που διανύει τα12 χρόνια του καιδιοργανώνονται από την Νομαρχία Ξάνθης, θα είναι πιο λιτές όχι όμως σεβάροςτης ποιότητας αλλά και της καλής έξωθεν μαρτυρίας που έχουν κερδίσειόλα αυτάτα χρόνια.
 
Μικρότερης διάρκειαςκαι πιο λιτές οι φετινές «Γιορτές Νέστου» 
Στο φετινό πρόγραμμα των γιορτών πού ήδη έχει ολοκληρωθείδεν υπάρχουν τα ηχηρά ονόματα των καλλιτεχνών που δημιουργούσαν τοαδιαχώρητοστον Νέστο (Χατζηγιάννης , Πρωτοψάλτη κ.λ.π.) καθώς ο προϋπολογισμόςείναι κατάτο ήμισυ σχεδόν «ψαλιδισμένος» και σύμφωνα με απόφαση του νομαρχιακούσυμβουλίου ανέρχεται φέτος σε 50.000 ευρώ ενώ άλλες χρονιές ήταν σχεδόνδιπλάσιος.  Οιγιορτές διαρκούν ένατριήμερο  από τις 20– 22 Αυγούστου καιόχι όπως άλλες φορές  ένατετραήμερο.Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος της Εταιρείας τουριστικής Προβολής κυρίαΕυτέρπηΣτάντσιου οι «Γιορτές του Νέστου» έχουν καταξιωθεί και στους κατοίκουςτουνομού αλλά και  γενικότεραη περιοχή τουΝέστου συγκεντρώνει μεγάλη επισκεψιμότητα από γειτονικούς νομούς λόγωτωναθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καιπραγματοποιούνται κάθε χρόνο με τη συνεργασία του πρακτορείου RIVERLAND πουπαρέχει την υποδομή  καιτηντεχνογνωσία  σεκαταβάσεις με κανό,καγιάκ αλλά και άλλα σπορ όπως τοξοβολία, ποδηλατοδρομία κ.λ.π.
«Οι γιορτές του Νέστουέχουν επιτύχει το στόχο τους που ήταν η προβολή του Νέστου, η ανάδειξητηςφυσικής ομορφιάς της περιοχής και η προώθηση ενός τουριστικού προϊόντοςεναλλακτικού τουρισμού. Ο Νέστος και η ευρύτερη περιοχή του είναιγνωστή σ’ όλητην Ελλάδα και πολλοί έρχονται αυτή την περίοδο για να κάνουν σπορ», επισημαίνειη κα Στάντσιου.
 
Συναυλία Χρήστου Δάντηκαι Γιώργου Παπαδόπουλου
Όμως οι «Γιορτές του Νέστου» δεν είναι μόνο αθλητικές αλλάέχουν και επιμορφωτικό και  καλλιτεχνικόμέρος. Γι αυτό λοιπόν την Παρασκευή θα προβληθεί μια ταινίαπεριβαλλοντικούενδιαφέροντος ενώ το Σάββατο θα στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι με  την ορχήστρα της ΚατερίναΔούκα πουαπαρτίζεται από 7 μουσικούς και καλύπτει με το ρεπερτόριό τους όλες τις…φυλέςτου νομού: Θρακιώτες , Πόντιοι , Σαρακατσάνοι θα έχουν την ευκαιρία ναακούσουνκαι να χορέψουν με τα παραδοσιακά τους τραγούδια.
Οι γιορτές του Νέστου θα κλείσουν με τη συναυλία του γνωστούκαλλιτέχνη Χρήστου Δάντη και του νέου Γιώργου Παπαδόπουλου που είναιγνωστόςστο νεολαιίστικο κοινό εξαιτίας των επιτυχίας που έχει σημειώσει τοτραγούδι«Σώμα με σώμα» και «Για την αγάπη σου μόνο». Μαζί τους και η επίσης νέαΑλεξάνδρα Κόνιακ. Το σήμα αυτό στοίχισε στην Νομαρχία που έχει αναλάβειε’ολοκλήρου τη χρηματοδότηση 12.000 ευρώ
«Προσπαθήσαμε νακαταρτίσουμε ένα πρόγραμμα μέσα στα σφιχτά όρια του προϋπολογισμού μαςαλλάπαράλληλα και να μην χάσουν οι γιορτές όλη αυτή την καλή φήμη που έχουνκατακτήσει τόσα χρόνια», καταλήγει η κα Στάντζιου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η μύηση στην όπερα θέλει καθοδήγηση»

Μία πρόγευση από την εναρκτήρια συναυλία του φετινού καρναβαλιού με την Emma Shapplin αποτ…