Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Μνημόνιο ενεργειών του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας

Μνημόνιο ενεργειών του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
   
 
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν τους βρέξει …συντονίζουν» καιπροτού το Νομαρχιακό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας μετηνπαρούσα του μορφή καταργηθεί (1 – 1 – 2011) αφού οι αρμοδιότητές του θαπεράσουν στους δήμους πραγματοποίησε την κύκνεια σύσκεψή τουπροκειμένου ναεξετάσει την κατάσταση του νομού αναφορικά με θέματα πολιτικήςπροστασίας. Κυρίωςπόσο θωρακισμένος είναι ο νομός μας απέναντι στα ακραία καιρικάφαινόμενα τουχειμώνα όπως πλημμύρες και χιονόπτωση, ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότηταςκαιεγρήγορσης των υπηρεσιών, προκειμένου να δράσουν άμεσα και ν’αντιμετωπίσουναποτελεσματικά το πρόβλημα,  πούεστιάζονται τα προβληματικά σημεία σ’ όλο το νομό και τι παρεμβάσειςαποκατάστασης σε υποδομές πρέπει να γίνουν για να ελαχιστοποιηθεί οκίνδυνοςπλημμυρών και οι καταστροφές.
 
Ποια είναι τα σημείαπου χρήζουν παρεμβάσεων
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πήραν μέροςόλες οιυπηρεσίες και οι φορείς δήμοι και κοινότητες που συναποτελούν το συντονιστικό όργανο. Οπροϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας στη Νομαρχία  κ. Καφούτης ενημέρωσε τοΣώμα για τις αλλαγέςπου θα επέλθουν καθώς και για το Μνημόνιο ενεργειών και την εγκύκλιοαπό τοαρμόδιο υπουργείο που τους δίνει τις απαραίτητες οδηγίες.
Στη συνέχει ο νομάρχης αναφέρθηκε στα σημεία που χρήζουνπροσοχής και παρεμβάσεων και έδωσε τις ανάλογες οδηγίες στις υπηρεσίες,  όπως: Στην είσοδοΚιμμερίων, στο χείμαρροΚιμμερίων, καθάρισμα αποστραγγιστικών καναλιών, δυτική πλευρά της πόλης,κίνδυνος πλημμυρών στην Κεντητή , Ηλιόπετρα, συσσωρεύσεις νερού σεσημεία στοΔροσερό, όπως επίσης και τα σημεία στην ορεινή περιοχή που γίνονταικατολισθήσεις.
Επίσης ο κ. Νομάρχης ζήτησε εγρήγορση και κάθε φορέας ναλειτουργεί συμπληρωτικά του άλλου ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατόαποτέλεσμαάμεσα. Τέλος δόθηκε ο λόγος σ’ όλους τους εκπροσώπους των φορέων αρχήςγενομένης από τον αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Κωνσταντινίδη και τον δήμαρχοΒιστονίδας κ. Ζλάτκο. Ο κ. Ζλάτκος ζήτησε τη διάνοιξη στο κανάλι σε Πετεινό – Διομήδεια, κάποιες παρεμβάσεις στην περιοχήτου αεροδρομίου και στο γήπεδο του Ζυγού που μεταβάλλεται σελιμνοθάλασσα καιδημιουργεί προβλήματα στον οικισμό σε κάθε δυνατή βροχή.
Η γενική εκτίμηση όλων είναι ότι ο νομός μας είναιθωρακισμένος και η Πολιτική Προστασία είναι σε πολύ καλό επίπεδο χάρηστηνάριστη συνεργασία όλων των φορέων του Συντονιστικού οργάνου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναυλία με Μικρούτσικο- Θηβαίο στο θερινό σινεμά

Στην Ξάνθη θα βρεθούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου και ώρα 21.00στο θερινό θέατρο ‘Ολύμπια’ (δ…