Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Μένει στο δήμο το δημοτικό πάρκινγκ

Μένει στο δήμο το δημοτικό πάρκινγκ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Ακυρώνονται ή προς το παρόν αναβάλλονται οι συζητήσεις γιατην ανάληψη του δημοτικού πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης από ιδιώτη,θέμα πουλίγους μήνες πριν είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Η δημαρχιακήεπιτροπήτης Παρασκευής, εφόσον δεν υπήρξαν εξελίξεις στο ζήτημα, προέβη στηνέκδοσηαπόφασης σχετικά με τις χρεώσεις στάθμευσης –επικαιροποίηση ή αύξησηχρεώσεων-που συνεχίζει να εκμεταλλεύεται ο δήμος και ο οποίος διατηρεί τις ίδιεςτιμέςαπό το 2002. Ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, δεδομένης της αύξησηςτου ΦΠΑ,πρότεινε αντί της σημερινής χρέωσης των 0,75 ευρώ για την πρώτη και τηδεύτερηώρα και 0,50 ευρώ για κάθε επόμενη ώρα, το κόμιστρο να γίνει 1 ευρώ γιατηνπρώτη ώρα και 0,50 λεπτά για κάθε επόμενη ώρα. Ο επικεφαλής τηςαξιωματικήςαντιπολίτευσης κ. Χρήστος Πούλιος, αντιπρότεινε να μειωθεί η χρέωση τηνπρώτηώρα, που όπως είπε, έτσι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε ναευνοήσει οδήμος τη βραχύχρονη στάθμευση όσων θέλουν να επισκεφθούν τον εμπορικόιστό καινα επιβαρυνθούν λίγο παραπάνω όσοι παρκάρουν για πολύ ώρα.
Αφού επισημάνθηκαν τα οριακά κέρδη που έχει το πάρκινγκ, ταπροβλήματα στη συντήρηση με κυριότερο τη στεγανοποίηση του χώρου και τησυγκέντρωση νερού μετά τη βροχή, αποφασίστηκε η χρέωση να μείνει ωςέχει.
 
Δεν θα βγει προκήρυξηαπό το ΕΣΠΑ για συγκοινωνιακές μελέτες
Πιθανότατα δε θα προκηρυχθεί κωδικός για συγκοινωνιακές καικυκλοφοριακές μελέτες από το ΕΣΠΑ, οπότε και η μελέτη που έχει για τοκέντροτης πόλης ο δήμος από το 2000 θα μείνει «στο περίμενε». Ο δήμαρχοςενημέρωσεότι ειδοποιήθηκε ο δήμος για να υποβάλει τη μελέτη που είχε συντάξει τοΠολυτεχνείο,αλλά οι ενδείξεις αφήνουν να διαφανεί ότι δε θα χρηματοδοτηθούν τέτοιεςμελέτες. Ο δήμος ωστόσο, ξεκίνησε καινούργια μελέτη για όλη την πόλη–που θαχρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ-, ενώ θα προκηρύξει και κυκλοφοριακή μελέτηγια τηνΠαλιά Πόλη, στην οποία και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ο κ. Πούλιος αντέδρασε, επιχειρηματολογώντας ότι θα έπρεπενα έχει ήδη ενταχθεί στο 3ο ΚΠΣ και ο δήμαρχος ανέφερε στοιχεία, όπωςτογεγονός ότι στο 3ο ΚΠΣ ο δήμος Ξάνθης ήταν πρώτος και στο ΕΣΠΑ μόνο οίδιοςδήμος απορρόφησε 7-8 εκ. ευρώ, για να αποδείξει τη συνέπεια του δήμουΞάνθης σεαυτή την κατεύθυνση.
 
Στα λοιπά…
Τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής ασχολήθηκαν επίσης, μεδιαδικαστικά θέματα έγκρισης αποτελεσμάτων δημοπρασιών και πρακτικώνδημοπρασιών για έργα και προμήθειες, με τους κ.κ. Πούλιο καιΜελισσόπουλο νασχολιάζουν ότι ανακυκλώνονται τα ίδια ονόματα μειοδοτών, ενώ για μιαακόμη φοράτους απασχόλησαν θέματα ανάκλησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίαςκαταστημάτων,λόγω παραβάσεων που έχει διαπιστώσει η διεύθυνση Υγείας, κυρίως όσοναφορά στηνπαράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση,προσήλθαν στησυνεδρίαση ενδιαφερόμενοι από το εμπορικό κέντρο ‘Cosmos’, οι οποίοιπήρανακόμη μία αναβολή μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την αιτιολογία ότι τοπλήθος τωνσυνιδιοκτητών του εμπορικού κέντρου, που ξεπερνά τους 200, δημιουργείκαθυστερήσεις στη σύνταξη του νέου κανονισμού. Πάντως, έχει γίνει πιασαφές ότιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος αισθάνονται και δείχνουν ότιέρχονται σεδύσκολη θέση, καθώς εκτελούν ένα διαδικαστικό ρόλο που τους υποχρεώνειναακολουθούν τις επιταγές της αρμόδιας διεύθυνσης της νομαρχίας, ενώπαράλληλαθέλουν να δείξουν και επιείκεια προς τους επαγγελματίες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…