Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Μπαρουτοκαπνισμένος» μεν …ανήσυχος δε ο δήμαρχος Τοπείρου

«Μπαρουτοκαπνισμένος» μεν …ανήσυχος δε ο δήμαρχος Τοπείρου

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

 

 

 

«Μπαρουτοκαπνισμένος» στα αυτοδιοικητικά καισυνηθισμένος στιςορκωμοσίες ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου αφού αυτήείναι ηέβδομη κατά σειρά ορκωμοσία του – 4 ως δήμαρχος και τρεις ωςκοινοτάρχης.Ωστόσο παρά την εμπειρία του και παρά το γεγονός ότι δεν άλλαξε η σύνθεση και η δομή του δήμουΤοπείρου  – σεδηλώσεις του – δεν έκρυψε την αγωνία τουμπρος στα νέα δεδομένα που φέρνει ο «Καλλικράτης», αγωνία που απορρέεικυρίωςαπό τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την περικοπή μεγάλου μέρους τωνπόρων τηςτοπικής αυτοδιοίκησης. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη22Δεκεμβρίου το μεσημέρι στο δημαρχείο Ευλάλου. Στην τελετή χοροστάτησε οΣεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων ενώ τις ευχές τους στο δήμαρχο και το27μελές νέοδημοτικό συμβούλιο εξέφρασαν ο βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη, οινεοεκλεγέντεςδήμαρχοι Αβδήρων και Μύκης, κ. Τσολακίδης και κ. Τσουκάλ αντίστοιχα,αλλά και οδημοτικός σύμβουλος και νομικός συνεργάτης κ. Θανάσης Ξυνίδης.

 

Όσοι γνωρίζουμε δενκοιμόμαστε ήσυχοι…

Τη συνεργασία και τη συναίνεση των δημοτών,ανέφερε ο δήμαρχοςΤοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου, ως προαπαιτούμενα και εχέγγυα της επιτυχίαςτωνσημαντικών μεταρρυθμίσεων που φέρνει ο Καλλικράτης επισημαίνονταςπαράλληλα ότιείναι γνώστης των δυσκολιών που θα κληθεί να’ αντιμετωπίσει: «Κάθε φοράπουορκίζομαι είναι σαν την πρώτη φορά. Είναι μιa νέα αρχή για περισσότερη δουλειάκαι προσφορά στον πολίτη. Αυτήτη φορά όμως είναι σ’ ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό, κοινωνικότοπίο.Στους νέους δρόμους που ανοίγονται στην αυτοδιοίκηση και να μπορέσουμεναμεταβούμε στην νέα κατάσταση όπως την προβλέπει ο Καλλικράτης. Δενείναι εύκοληυπόθεση. Οι νέες μεταφερόμενες αρμοδιότητες μας επιφορτίζουν μεπερισσότερεςευθύνες. Όσοι έχουν την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης δενκοιμούνται ήσυχοι…Δενονειροβατούμε δεν εθελοτυφλούμε…επιζητούσαμε την νέα αυτή κατάσταση δενφυγοδικούμε αν και δεν περιμέναμε ότι η νέα περίοδος για τηναυτοδιοίκηση θασυνέπιπτε μ’ αυτή την οικονομική συγκυρία. Οφείλουμε να παλέψουμεδιπλά. Θαπρέπει να εκπαιδεύσουμε και τους πολίτες στα νέα δεδομένα. Πρέπει ν’αλλάξουννοοτροπίες, πρέπει να επιζητήσουμε τη συμμετοχή γιατί χωρίς αυτήμεγάλεςμεταρρυθμίσεις δεν γίνονται. Με συνεργασία, συναίνεση ν’ αλλάξουμε αντιλήψεις και νοοτροπίες καιδικές μας αλλά και της κοινωνίας μας. Έτσι πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θαέχειθετικό πρόσημο».

 

Θα το παλέψουμε…

Σ’ ότι αφορά τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ μεδεδομένη την περικοπή κατά40% των ΚΑΠ και το κλείσιμο του «Θησέα», ο κ. Χατζηευαγγέλου σημείωσε:«Δενμπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για οικονομικά δεδομένα γιατί θα πέσουμεέξω.Κλείνει το οικονομικό έτος και δεν μπήκαν ακόμη στα ταμεία μας απ’ τααναπτυξιακά και τη ΣΑΤΑ. Συνεπώς οι περικοπές είναι 60%. Ο «Θησέας»έκλεισε καιέχουμε ανεξόφλητους λογαριασμούς όμως έχουμε την υπόσχεση ότι τα έργαπου έχουνδημοπρατηθεί θα υλοποιηθούν. Το «Ελλάδα» είναι πολύ φιλόδοξο πρόγραμμαανκαι  εκτιμώ ότιχρονικά δεν βγαίνουν αυτάτα νούμερα… Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ….θα το παλέψουμε και θαδιεκδικήσουμε τιςχρηματοδοτήσεις μέσα στα πλαίσια πάντα τα οικονομικά που βρίσκεται ηχώρα μας.Πόσο  μπορούμε ναδιεκδικήσουμε παρότιόταν ένας δήμος έχει λεφτά έχουν περισσότερες απολαβές οι δημότες του,  όταν βλέπουμε ότι κόβονταισυντάξεις …»!.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…