Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ούτε λόγος για «λουκέτο» στο νοσοκομείο!

Ούτε λόγος για «λουκέτο» στο νοσοκομείο!

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
«Φρένο»βάζει στη διάχυτη κινδυνολογία που καλλιεργείται από μερίδα του Τύπουπερί«λουκέτου» στο νοσοκομείο Ξάνθης, ογραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας. Σεαποκλειστικέςδηλώσεις του στο «Ε» τονίζει σαφώς ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται νασυμβείκαθώς δεν υπάρχει καμιά τέτοια κυβερνητική βούληση. Χαρακτηρίζει«σπέκουλα» μεεμφανή σκοπιμότητα τα περί αντιθέτου λεγόμενα. Αναφερόμενος και στοθέμα τουΣτρατιωτικού νοσοκομείου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πιλοτικόπρόγραμμα καιεντάσσεται στο πλαίσιο του «συμμαζέματος» που επιχειρείται στο χώρο τηςΥγείαςαλλά και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση.
 
Ούτελόγος για «λουκέτο» στο νοσοκομείο Ξάνθης
Δενξέρω γιατί πέφτει τόση σπέκουλα για το κλείσιμο του νοσοκομείου Ξάνθης.Τιςπροσπάθειες εξυγίανσης του ΕΣΥ κάποιοι τις εκλαμβάνουν με άλλη σημασίακαιπροφανώς σκοπίμως γιατί αυτοί εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Ρητά καικατηγορηματικά λέμε πως το νοσοκομείο μας δεν πρόκειται να κλείσει.Σαφώςυπάρχουν προβλήματα όπως: ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που προήλθεαπό τιςσυνταξιοδοτήσεις γιατρών ή ελλείψεις σε ορισμένα υλικά οι οποίες όμωςείναιλιγότερες αυτή τη στιγμή σε σχέση με παλαιότερα. Σαφέστατααναγνωρίζουμε τιςτεράστιες προσπάθειες του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου τουνοσοκομείου μας», επισημαίνει ο κ. Τσαρτσάρας.
 
Κανέναςεργαζόμενος δεν μετατίθεται ούτε μετατάσσεται από το στρατιωτικόνοσοκομείο
Σ’ότι αφορά το στρατιωτικό νοσοκομείο σημειώνει: «Το υπουργείο Άμυναςξεκίνησεένα πιλοτικό πρόγραμμα για το Στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης καιΑλεξανδρούπολης. Μεταφέρονται στο νομαρχιακό νοσοκομείο όλο τοπροσωπικό και τοστρατιωτικό και το πολιτικό, παραμένει όμως κάτω από την ομπρέλα  του υπουργείου Άμυνας.Αναβαθμίζεται η παροχήΥγείας στους στρατιωτικούς. Κανένας εργαζόμενος δεν μετατίθεται ούτεμετατάσσεται. Όλα αυτά γίνονται μ’ ένα στόχο: Να συμμαζευτούν τα οικονομικά των νοσοκομείων, ναπεριοριστούν οιανεξέλεγκτες δαπάνες».
 
«Συμμάζεμα»και σε υπηρεσίες της νομαρχίας
Τηναναγκαιότητα «συμμαζέματος» και περιορισμού των δαπανών ο κ. Τσαρτσάραςτηνεπέκτεινε και σε άλλους χώρους της δημόσιας διοίκησης αφού έκανεαναφορά σταυπέρογκα ποσά που πληρώνουν για μισθώματα υπηρεσίες που μπορούν ναστεγαστούνστην νομαρχία Ξάνθης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Διεύθυνση Δασών τηςΠεριφέρειας και το ΚΕΠ της Νομαρχίας: : «Καλά θα κάνουμε και άλλεςυπηρεσίες ναλειτουργήσουν σ’ αυτή τη λογική. Όπως για παράδειγμα υπηρεσίες τηςΝομαρχίας ήτης Περιφέρειας που είναι διασκορπισμένες και πληρώνουν σκανδαλώδηενοίκια ναγυρίσουν και να στεγαστούν στο κτίριο της νομαρχίας όπου υπάρχει πλήθοςάδειωνγραφείων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Με μια πεσιμιστική διάθεση που όμως έχει ρεαλιστική βάση το αιτιατό αποτέλεσμα της οικονομ…