Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Προβλήματα και στο «Αμοιρίδειο» στάδιο

Προβλήματα και στο «Αμοιρίδειο» στάδιο

0

Δυσλειτουργίες παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στοκλειστό γυμναστήριο της πόλης μας «Φ. Αμοιρίδης» και τα παράπονασυλλόγων καιόσων αθλούνται καθημερινά σε αυτό είναι αρκετά.
Αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με το νερό και το φωτισμό, αλλάκαι τη φύλαξη του χώρου.
Σχετικά με το νερό, για χρονικό διάστημα περίπου μίαςεβδομάδας δεν λειτουργούσε το σύστημα που το ζεσταίνει και οι αθλητέςαναγκάζονταν να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, γεγονός που πρωτίστως είναιεπικίνδυνο για την υγεία τους, ενώ σίγουρα δυσχεραίνει το έργο τους καιτηναποθεραπεία τους, μετά τις προπονήσεις.
Παράπονα υπήρξαν επίσης για το φωτισμό, καθώς για πολλέςώρες δεν άναβαν τα φώτα σε διάφορους χώρους, γεγονός που εμπόδιζε τουςαθλητέςνα προπονηθούν, αλλά και να μετακινηθούν μέσα στους ¨αχανείς¨ υπόγειουςδιαδρόμους του σταδίου.
Τέλος για τη φύλαξη, στο παρελθόν είχαν σημειωθεί¨κρούσματα¨ μικροκλοπών ακόμη και από γραφεία με κλειδωμένες πόρτες τιςοποίεςοι δράστες παραβίασαν, ωστόσο το φαινόμενο αυτό έχει εξαλειφθεί με τησυνδρομήτων (λιγοστών) φυλάκων του κτίσματος, οι οποίοι από την πλευρά τουςκάνουν ότιμπορούν για να αντιμετωπίσουν ανάλογα περιστατικά. Η αλήθεια είναιπάντως πωςαπό την αρχή της λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου δεν υπάρχειέλεγχοςσχετικά με το ποιοι ¨μπαινοβγαίνουν¨ στις εγκαταστάσεις, καθώς οιφύλακες έχουνεπωμιστεί και τα καθήκοντα των φροντιστών και ασχολούνται και με άλλεςδουλειέςόπως την καθαριότητα και την παροχή βοήθειας σε συλλόγους σε διάφοραζητήματα.
 
Δυσοίωνες οι προβλέψεις
Τα παράπονα των συλλόγων που προπονούνται στο «Φ. Αμοιρίδης»ήρθαν να προστεθούν σε αυτά των δύο κολυμβητικών συλλόγων της πόληςμας, οιοποίοι μόλις πριν λίγες ημέρες αντέδρασαν για τις δυσλειτουργίες πουπαρατηρήθηκαν στο κολυμβητήριο Ξάνθης και είχαν σχέση με τη θερμοκρασίακαι τηνποιότητα του νερού, όπως επίσης και για το μεγάλο χρονικό διάστημα πουθαπαραμείνει κλειστή η πισίνα.
Όπως φαίνεται η… θέρμανση του νερού και στις δύο περιπτώσειςέχει να κάνει με περικοπές (στο πετρέλαιο) που γίνονται από πλευράςΔήμου καιοι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις σχετικά με την εύρυθμη και αποδοτικήλειτουργίατων δύο αθλητικών εγκαταστάσεων τη νέα αγωνιστική σεζόν που ξεκινάειτονΣεπτέμβριο είναι… δυσοίωνες.
Το ίδιο επιβεβαίωσε εξάλλου και ο Πρόεδρος του ΟργανισμούΆθλησης του Δήμου Ξάνθης κ. Νίκος Παπαδόπουλος με δηλώσεις του στο «Ε»:¨Όσοδεν έρχονται τα απαραίτητα κονδύλια, είμαστε αναγκασμένοι ναεξοικονομούμε μεόποιο τρόπο μπορούμε χρήματα και να κάνουμε περικοπές μειώνοντας ταλειτουργικάέξοδα. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της πόλης μας αντιμετωπίζουν προβλήματακαιπροσπαθούμε να λύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Έχουν συνεχώς αιτήματααπό ταοποία προσπαθούμε να λύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Εμείς ως Δήμοςόσο δενπαίρνουμε τα χρήματα, δεν μπορούμε να διαθέσουμε για τη λειτουργία τουκολυμβητηρίου ή του «Αμοιρίδειου». Εάν και μόλις καταφθάσουν χρήματαγια τουςαθλητικούς σκοπούς θα τα διαθέσουμε άμεσα ώστε να λύσουμε εν μέρει ταπροβλήματα¨ τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…