Λήστεψαν συντάξεις!

0

Έβαλαν ‘στο μάτι’ τις συντάξεις του ΟΓΑ οι ληστές που«επισκέφθηκαν» ένοπλοι το Ταχυδρομείο της Σταυρούπολης, χθες,αφαιρώντας από τοταμείο 1.000 ευρώ. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας βρισκόταν εκεί, αλλάδενκινδύνεψε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην είσοδο του καταστήματοςέγιναναντιληπτοί από ηλικιωμένη συνταξιούχο την οποία και τρομοκράτησαν μεαπειλές.
Οι δύο δράστες της ληστείας εισέβαλαν στο ταχυδρομείο μεκράνη, πιστόλι και καραμπίνα, ενώ ένας τρίτος κράταγε τσίλιες στηδιασταύρωσημπροστά στο δημοτικό σχολείο. Αμέσως μετά διέφυγαν προς άγνωστηκατεύθυνση.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν δύοκλεμμένεςμηχανές ανωμάλου, πράγμα που δείχνει ότι γνώριζαν ότι θα αναγκαστούν ναδιασχίσουν χωματόδρομους και ορεινούς δρόμους.
Η αστυνομία κατέφτασε άμεσα, με τη βοήθεια του προϊσταμένουέκαναν αναπαράσταση και πήραν αποτυπώματα. Αμέσως εξαπέλυσανανθρωποκυνηγητόκαι έστησαν μπλόκα στο 8ο χλμ, στα Κομνηνά, τον Κεχρόκαμπο και τηνΠασχαλιά,ωστόσο μέχρι και την ώρα έκδοσης του αστυνομικού δελτίου το απόγευματηςΠαρασκευής οι δράστες αναζητούνταν.
Ωστόσο, πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι στα ίχνη των τριώνδραστών βρίσκεται η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα μάρτυρα ο οποίος τουςεντόπισε στην περιοχή των Λιβερών, όπου λόγω έργων στο δρόμοαντιμετώπισανπρόβλημα οι ληστές και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν διέξοδο προς άλληκατεύθυνση.
Μάλλον απογοητευμένοι θα είναι οι δράστες αφού η λεία τουςπεριορίστηκε στα 1.000 ευρώ, μιας και είχαν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιεςσυντάξεις, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, υπήρχε μεγαλύτεροχρηματικό ποσό (κάποιοι μιλούν για 14.000 ευρώ) το οποίο βρισκόταν στοαυτοκίνητο του προϊσταμένου ή δεν έγινε αντιληπτό από τους ληστές στοχώρο τουκαταστήματος και πάντως δεν αφαιρέθηκε.
Δικαιολογημένη και η ανησυχία των κατοίκων της Σταυρούπολης,οι οποίοι αναστατώθηκαν από την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, καθώςεγκληματικά περιστατικά και ένοπλες ληστείες δεν ταιριάζουν με τηνήρεμηκαθημερινότητά τους. Ωστόσο, η εν λόγω ληστεία αποκαλύπτει ότι ηεγκληματικότητα αρχίζει και γίνεται εμφανής και στην ορεινή περιοχή.
Την προανάκριση για τη ληστεία διενεργεί το τμήμα ΑσφαλείαςΞάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …