Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ανασκουμπώνονται οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

Ανασκουμπώνονται οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα από το αίσθημα της …χαρμολύπης,παράλληλα με τη διάθεση της αυτοκριτικής αλλά και δυναμισμό κυρίως απότους…νιόβγαλτους, επεκράτησε στη συνάντηση της δημοτικής παράταξης «Πολίτεςγια τηνΑλλαγή», της πρώτης μετεκλογικά, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24Νοεμβρίουτο απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας.
Παρόντος του επικεφαλής κ. Χρίστου Πούλιου και όλων των υποψήφιωνδημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και μελών της Δημοτικής Κίνησηςπραγματοποιήθηκε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ενώ παράλληλαχαράχτηκε η πορεία της παράταξης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.
 
Λάθος που δεν το πιστέψαμε αρκετά ότι μπορούμε…
Αυτό επαναλάμβαναν πολλοί από τους εκλεγμένους ή μη «Πολίτες για τηνΑλλαγή», ασκώντας την  αυτοκριτικήτους.  Τους έκοψε ταφτερά η διαφορά των13 μονάδων της πρώτης Κυριακής και δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν ναφέρουν τοαποτέλεσμα που τελικά έφεραν. Κάνοντας δηλαδή την υπέρβαση και τηνανατροπή στοδήμο Ξάνθης και χάνοντας με 69 ψήφους. Ειδάλλως θα προσπαθούσανπερισσότερο…τηεβδομάδα που μεσολάβησε.
Ο κ. Πούλιος είπε ότι ο ίδιος πίστεψε ότι θα γίνει ντέρμπι τηδεύτερη Κυριακή από τα μηνύματα που έπαιρνε από τον κόσμο.
Όλα αυτά δημιούργησαν το κλίμα της χαρμολύπης καθώς ναι μεν έχασαναλλά η σχεδόν αμελητέα διαφορά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στηνΞάνθη ήρθανπρώτοι φόρτισε θετικά το κλίμα εξανεμίζοντας σημάδια εσωστρέφειας ήγκρίνιαςκαι λειτουργώντας ως κινητήρια δύναμη σε μια ανύψωση του ηθικού και τηςαγωνιστικής διάθεσης για μια αντιπολίτευση δυνατή και εποικοδομητική.
«Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα. Ο κόσμος έστειλε τομήνυμα ότι ο Στυλιανίδης δεν είναι ανίκητος…έχασε στο δήμο Ξάνθης. Αλλάξέρωότι οι ίδιοι δεν ΄χουν πάρει το μήνυμα. Εξάλλου εκλέχτηκαν εκτός από το2 – 3καινούργιους οι ίδιοι …Η φιλοσοφία συνεπώς δεν αλλάζει. Εμείς θασυνεχίσουμε μετην ίδια διάθεση στην άσκηση του θεσμικού μας ρόλου», τόνισε ο ΧρίστοςΠούλιος.
 
Σηκώνουν τα μανίκια οι «Πολίτες για την Αλλαγή»
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οργανωτικά θέματα. Αποφασίστηκε απόκοινού η συνέχιση της λειτουργίας στο «Στέκι των Πολιτών» καθώςεκτιμήθηκε ωςανεκτίμητη η προσφορά του. Παράλληλα αποφασίστηκε η ενεργοποίηση τουσωματείου«Κίνηση Πολιτών» που αποτελεί τον ευρύτερο κύκλο της παράταξης και τονάμεσοκρίκο με την κοινωνία. Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον απ’ όλους τους μηεκλεγμένους «Πολίτες για την Αλλαγή» να δουλέψουν σ’ αυτό το τομέα.
Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία μιας σκιώδους δημοτικής αρχής που θαπαρακολουθεί κατά πόδας την δημοτική αρχή και έγινε επιμερισμός τηςδουλειάς σεθεματικές ανά ομάδα εργασίας.
 
Τέλος στα σενάρια διαδοχής
Να σημειώσουμε ότι ουδεμία αναφορά έγινε από τον Χρίστο Πούλιο σεσενάρια αποχώρησής του ή διαδοχής του. Αντίθετα εκφράστηκε από τον ίδιοκαι τοσυνδυασμό του η διάθεση εντατικοποίησης της προσπάθειας για μια άσκησηαποτελεσματικής αντιπολίτευσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υποτονικότητα στις εκδρομές του Πάσχα

Υποτονικότητα, μείωση και ακυρώσεις. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν την κινητικότητα …