«Δεν υπήρξα ποτέ ρίψασπις»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Με υπαρκτό τον κίνδυνο της αποχής να επικρέμεται ωςδαμόκλεια σπάθη πάνω του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων κ. ΒασίληςΤσολακίδης  έκανεκατάθεση τουπρογραμματικού σχεδιασμού του εξειδικευμένα και σε τοπικό επίπεδο αλλάκαι  ‘ψυχής’, όπωςείπε σ’ ότι αφορά τηνδιεκδίκηση της έδρας στη Γενισέα από τον ίδιο. Χρησιμοποιώντας τη φράση «δεν υπήρξα ποτέ ρίψασπις» καιυπονοώντας ότιεκπροσώπησε τους συνδημότες του (δήμο Βιστονίδας), έτεινε χέρι φιλίαςκαιενότητας στους Αβδηρίτες κατά  τηνομιλίατου στα Άβδηρα την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου το απόγευμα. Μπρος σ’ ένα κοινόπου οαριθμός του μαρτυρούσε ότι πιθανότατα είναι υπαρκτοί οι λόγοι πικρίας  ο κ. Τσολακίδης μίλησεάμεσα, εκτός κειμένουκαι με αυθεντικό τρόπο καλώντας τους Αβδηρίτες να στηρίζουν τουςσυγχωριανούςκαι συνδημότες τους υποψήφιους στο συνδυασμό «Κοινή Πορεία», ώστε ναυπάρξειεκπροσώπηση στο νέο δήμο. Παράλληλα επεσήμανε ότι κεντρική του επιλογή είναι η ισόρροπηανάπτυξη καιδεσμεύτηκε για μια σειρά από έργα και δράσεις που αφορούν τα Άβδηρα.
 
Προτεραιότητα ηοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου και η αποκέντρωσή τους
Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του υποψηφίου δημοτικούσυμβούλου από τα Άβδηρα κ. Σωκράτη Ξανθόπουλου, ο οποίος απηύθυνεκάλεσμα στουςσυγχωριανούς του να στηρίξουν το συνδυασμό «για το καλό του χωριού καιτουδήμου μας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ.Τσολακίδηςπου αφού έκανε μια γενική αναφορά στον Καλλικράτη περιέγραψε ταπλεονεκτήματακαι τα μειονεκτήματα του νέου δήμου Αβδήρων. Συγκεκριμένα ωςμειονεκτήματαανέφερε το μεγάλο αριθμό οικισμών καθώς και την έλλειψη ενιαίαςδημοτικήςσυνείδησης. Ως πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη συνένωση των τριώνδήμων καιαποτελούν εφαλτήρια ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησής τους ανέφερε τα δύο λιμάνια (Πόρτο Λάγος –Αβδήρων), τις παραλίες, τη λίμνη Βιστονίδα, το φυσικό αέριο πουεφάπτεται σταόρια του δήμου, τον κόμβο της Εγνατίας το αρχαιολογικό μουσείο και τοαρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, το μουσείο του Αυξεντίου, το αθλητικόκέντρο τηςSKODA,τους οικισμούςδίπλα στην Ξάνθη (Πετεινός, Διομήδεια), ο κάμπος, η γεωθερμία και ταΛουτρά τηςΠοταμιάς. Σημείωσε ότι προτεραιότητά του θα είναι η οργάνωση του δήμουμε νέεςυπηρεσίες στελεχωμένες με καταρτισμένο δυναμικό καθώς επίσης και ηαποκέντρωσήτους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η επιχείρηση τουριστικής ανάπτυξης θαέχειέδρα τα Άβδηρα, ενώ η υπηρεσία Κοινωνικής μέριμνα στο Σέλερο. Ο κ.Τσολακίδηςεπεσήμανε την αναγκαιότητα ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου ώστε νακαταστείδυνατή η απελευθέρωση οικοπέδων και να μπει μια τάξη στις παραλίες καιστους οικισμούςμε τη ρυμοτόμηση εκτάσεων. Εξήγγειλε τη δημιουργία Τράπεζας Αστέγων καιδεσμεύτηκε για την διεκδίκηση από το υπουργείο Παιδείας τωνκατασκηνώσεων τωνΑβδήρων και αναβάθμισή τους από τον κορβανά του δήμου. Παράλληλα τόνισεότιείναι αποφασισμένος να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τους ιδιώτεςπουθέλουν να επενδύσουν στο δήμο.
 
Το τοπικό αναπτυξιακότων Αβδήρων
Ειδικότερα σ’ ότι αφορά τα Άβδηρα κατέθεσε ένα τοπικόαναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει ως κύρια σημεία: Τη δημιουργία καιλειτουργίαΚέντρου Συνάντησης Φιλοσοφικής Αναζήτησης που θα μπορεί να λειτουργήσειωςσυνεδριακό κέντρο. Σ’ αυτό το σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώηνκοινοτάρχη κ. Δημήτρη Βουρβουκέλη που αυτό αποτελούσε ένα όραμά του.Διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Διαζώματος για τηναναστήλωσητου αρχαίου θεάτρου των Αβδήρων, ότι θα έλθει σε επαφή με τον ΟΕΚ γιατηνκατασκευή εργατικών κατοικιών καθώς και την ολοκλήρωση τουαποχετευτικού καιτην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Τέλος ανέφερε ότι θα δώσει έμφασησεθέματα υγείας και παιδείας και έδωσε μια υπερκομματική χροιά τονίζονταιότι δενθα διστάσει να συγκρουστεί με κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ότανθεωρεί ότιαντίκειται στα συμφέροντα του δήμου.
Τέλος παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλουςαπό το δήμο Αβδήρων και έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμανίκης στις7 του Νοέμβρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …