«Προτάσσουμε τη νομιμότητα»

0

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα έθεσε σε κατάσταση αργίας τον νομάρχη Καβάλαςκ.Θεόδωρο Καλλιοντζή από το αξίωμά του, με διαπιστωτική πράξη που τού απέστειλε βάσει του με αριθμό29/2010αμετακλήτου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας πουαφορά σεπαράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων.
Σύμφωνα με το αμετάκλητο αυτό βούλευμα «κρίθηκε ότι ο κ. Θ.Καλλιοντζής, με την ιδιότητα του νομάρχη Καβάλας, παρέβη με πρόθεση τακαθήκοντά του, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος, ήτοιαπό τονΑπρίλιο του 2005 έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 ενώ ήταν νομάρχηςΚαβάλας καιστα καθήκοντά του ανάγεται, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 2Π.Δ.344/98, η προσωρινή αναστολή της εντολής πιστοποίησης σε αρμόδιο γιατηνπιστοποίηση υπάλληλο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ενόσω εκκρεμεί σεβάρος τουέρευνα για την περίπτωση της εν γνώσει του έκδοσης ψευδούς ήπαραπλανητικήςπιστοποίησης, δεν προέβη στην παύση τεσσάρων υπαλλήλων της ΚτηνιατρικήςΥπηρεσίας Καβάλας, από τις υπηρεσίες κρεοσκοπίας στα σφαγεία του νομούΚαβάλας,στα καθήκοντα των οποίων ανάγονταν και η έκδοση σχετικών πιστοποιήσεωνυγιεινήςκαι προέλευσης των σφαγίων ζώων, μολονότι διενεργούνταν σε βάρος τουςένορκηδιοικητική εξέταση για την εκ μέρους τους έκδοση ψευδών καιπαραπλανητικώνπιστοποιήσεων, με τις οποίες εισαγόμενα αμνοερίφια από τρίτες χώρες πουείχανσφαγεί στα σφαγεία του Ν. Καβάλας εμφανίζονταν ως εγχώριας προέλευσης,για τιςοποίες πράξεις παραπέμφθηκαν τελικά στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιοκαι είχεασκηθεί σε βάρος τους στις 31 -3 -2005 ποινική δίωξη για τις πράξειςτηςψευδούς βεβαίωσης και παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με την έκδοσητέτοιωνπιστοποιήσεων, έπραξε δε τούτο, με σκοπό να προσπορίσει στιςεπιχειρήσειςεισαγωγής και εμπορίας ζώντων ζώων από τρίτες χώρες του Νομού Καβάλαςπαράνομοόφελος».
Η κ. Κόκλα τόνισε ότι η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε με βάσητην ισχύουσα νομοθεσία και πρόσθεσε: «Την ουσία της υπόθεσης την έχουνκρίνειτα αρμόδια δικαστικά όργανα και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκηςέρχεται να εφαρμόσει τη νομιμότητα ως οφείλει απέναντι στους πολίτεςκαι τηνπολιτεία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Με μια πεσιμιστική διάθεση που όμως έχει ρεαλιστική βάση το αιτιατό αποτέλεσμα της οικονομ…