Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Κίνδυνος ιδιωτικοποίησης της ΣΕΚΑΠ

Κίνδυνος ιδιωτικοποίησης της ΣΕΚΑΠ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Άλλαξε διοίκηση …αλλά πολιτική δεν άλλαξε η ΑΤΕ. Αυτόκαταδεικνύεται από την πρακτική που ακολουθεί απέναντι στη ΣΕΚΑΠ. Παράτωναντιθέτων λεχθέντων από τον νέο διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη ότι θαστηρίξειτην ΣΕΚΑΠ εντούτοις τα γεγονότα δείχνουν ότι συνεχίζουν στο δρόμο πουχάραξε οκ. Μηλιάκος ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο: Πρώτα να καταστεί κύριοςμέτοχος τηςΣΕΚΑΠ ώστε να την ελέγχει απόλυτα και σε δεύτερο χρόνο τηνιδιωτικοποίηση της.
 
Τι σχεδιάζει η ΑΤΕ
Και αυτό φαίνεται από τα πρόσθετα θέματα που έθεσε μεσυμπληρωματική πρόσκληση στην γενική συνέλευση των μετόχων στις 30Ιουνίου.
Ήτοι:1)Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 9.914.146,20 ευρώ μεμείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής σε 0,30 ευρώ και συμψηφισμόζημιών.
2. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 5.000.000,10 ευρώ μεέκδοση 16.666.667 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ.
3.Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας σχετικά με το ΜετοχικόΚεφάλαιο, σύμφωναμε τα παραπάνω.
 
Αντίδραση Ξυνίδη:Καταγγέλλει μεθόδευση ιδιωτικοποίησης της ΣΕΚΑΠ από την ΑΤΕ
Άμεση ήταν η αντίδραση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτήΞάνθης κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος με δήλωσή του εκφράζει την αντίθεσήτου μετις μεθοδεύσεις της ΑΤΕ και εμμένει στη θέση του να διατηρηθεί ησημερινήμετοχική σύνθεση και παράλληλα να εξυγιανθεί η εταιρεία.
«Η πορεία της ΣΕΚΑΠ αποτελεί δημόσιο ζήτημα που αφορά τηνΞάνθη, τους γύρω νομούς αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Η Αγροτική Τράπεζα, ως μοναδικός καιπρονομιακός τραπεζικός δανειστής της ΣΕΚΑΠ, κατέστη με την πάροδο τωνετών οβασικός μεγαλομέτοχός της.  Σήμερακαθορίζει την τύχη της. 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της επικείμενης ΓενικήςΣυνέλευσης της εταιρείας, όπως αυτά διατυπώνονται, οδηγούν στοσυμπέρασμα ότι ηΑγροτική Τράπεζα οδεύει να καταστεί ο σχεδόν αποκλειστικός μέτοχος τηςΣΕΚΑΠ.  Θεωρώ ότι ηεπιλογή αυτή έχει ωςτελική στόχευση την πώλησή της σε ιδιώτες.
Έχω δημόσια δηλώσει τη θέση μου: διατήρηση της σημερινήςμετοχικής σύνθεσης της εταιρείας και παράλληλα, η με κάθε τρόποεξυγίανσή της.
Η Αγροτική Τράπεζα δεν είναι απλώς μια εμπορικήΤράπεζα.  Συστήθηκεπροκειμένου ναπαράσχει συνδρομή στον ελληνικό λαό και ιδίως στον έλληνα αγρότη.  Γι΄ αυτό και η πολιτείατην προίκισε μειδιαίτερα προνόμια.
Η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας δεν έχει την πολιτικήεξουσιοδότηση να εκποιήσει εν κρυπτώ τη ΣΕΚΑΠ. Οφείλει να δημοσιοποιήσει πλήρως τον σχεδιασμό της για τηνεταιρεία καινα λάβει σοβαρά υπόψη της την πολιτική της Κυβέρνησης και το δημόσιοενδιαφέρονγια την εταιρεία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υποτονικότητα στις εκδρομές του Πάσχα

Υποτονικότητα, μείωση και ακυρώσεις. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν την κινητικότητα …