Καλό ταξίδι Νίκο Γεραγά

0

Η Ξάνθη έχασε χθες, εντελώς ξαφνικά, έναν αγαπητό άνθρωπο,άριστο επιστήμονα και πάνω απ’ όλα ένα άτομο ευχάριστο, μορφωμένο,διακρινόμενογια την ευγένεια και το ήθος του. Έχασε τον Νίκο Γεραγά. Σε ηλικία 78χρόνωνμόνο, ξαφνικά, ενώ βρισκόταν στη Θάσο στο εξοχικό του.
Ο Νίκος Γεραγάς υπήρξε ένας μάχιμος δικηγόρος που προσέφερεπάρα πολλά τόσο στην επιστήμη του όσο και στην κοινωνία.
Στην δικηγορία που άσκησε με μεγάλη επιτυχία, υπήρξε βαθύςγνώστης της επιστήμης γι’ αυτό και ξεχώρισε πολύ γρήγορα. Διέθετεμεγάλη γνώσηπολλών θεμάτων διότι ήταν βιβλιόφιλος και πολυμαθέστατος. Διετέλεσεπρόεδροςτου δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης το διάστημα 1984-1987.
Ιδιαίτερα αγαπητός από τους συμπολίτες, ευγενικός με όλους,χαμογελαστός και έτοιμος για συζήτηση επί παντός θέματος, άνθρωπος μεδημοκρατικές αρχές και αντιλήψεις.
Η εξόδιος Ακολουθία έγινε την Τετάρτη το απόγευμα από τονΙερό Ναό Μεταμορφώσεως και παρέστησαν σ’ αυτήν οι αρχές της πόλης, τοΔ.Σ. τουδικηγορικού συλλόγου, συνάδελφοί του δικηγόροι, δικαστικοί, εργαζόμενοιστοδικαστήριο, εκπρόσωποι γειτονικών δικηγορικών συλλόγων και βέβαιαμεγάλοςαριθμός Ξανθιωτών που τίμησαν έτσι την πολυετή αλλά και ουσιαστικήπαρουσία τουΝίκου Γεραγά στην γενέτειρά του την Ξάνθη.
Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ που διατηρούσε από το 1976 μια φιλικήσχέση με τον Νίκο Γεραγά, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στηνσύζυγό τουκαι τους δύο γιους του.
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…