Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ιδού ο Δήμος Αβδήρων …ιδού και οι υπερβάσεις;

Ιδού ο Δήμος Αβδήρων …ιδού και οι υπερβάσεις;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Μετά από μια περίοδο επίπλαστης νηνεμίας στο δήμο Αβδήρων ηδήλωση της δημάρχου κας Εύας Τσακίρη τάραξε πάλι τα νερά…δημιουργώντας«κυματισμούς» στους δήμους Αβδήρων – Βιστονίδας και Σέλερου που θασυναποτελέσουν το νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων. Φράση «κλειδί» της δήλωσήςτης πουαποκαλύπτει το δρόμο η ίδια αλλά και τις αρχές και τις θέσεις της γιατον νέοδήμο: «Ο νέος Δήμος Αβδήρων απαιτεί συναίνεση, συνεργασία, κοινούςστόχους καιοράματα, που μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσα από ενιαία κοινήπροσπάθειαπλαισιωμένη από τους πιο άξιους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν ναπροσφέρουν,που θα δουλέψουν με σύνεση και ευθύνη για τις γενιές που ακολουθούντιμώνταςτην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαι διατιθεμένη να δώσω όλες μουτις δυνάμεις υποστηρίζοντας μια τέτοια προσπάθεια». Στηναποκωδικοποίηση τηςκάνει λόγο για ένα ενιαίο και ευρύτερο αυτοδιοικητικό σχήμα το οποίο ηίδιαπροτίθεται να υποστηρίξει απ’ όποιο μετερίζι…
 
Πως αντιδρούν στηνπρόταση Τσακίρη, Ζλάτκος  -Τσολακίδης –Μπηρόλ
 
Ζλάτκος: «Να τοσυζητήσουμε…»
Δυσκολεύτηκε λίγο ν’ αποκωδικοποιήσει επ’ ακριβώς το τι ζητάειη κα Τσακίρη,  ο κ.Ζλάτκος. Και αφού τηςζήτησε να γίνει πιο συγκεκριμένη εκτιμώντας ότι είναι πολύ θεωρητική ηδήλωσήτης και ότι: «Καλές οι θεωρίες αλλά στην πράξη άλλα γίνονται…»,   είπεότι ήταν ο πρώτος που μίλησε και  ζήτησεσυνεργασίες και συμμαχίες: «Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση καισυνεργασία για το καλό του τόπου». Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζλάτκος σεπρόσφατηδήλωσή του στο «Ε» είπε ότι ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος αν δεν είναιεπικεφαλής σεσυνδυασμό!
 
Τσολακίδης: «Δενεμπιστεύομαι…στις αγνές της προθέσεις!»
Αμφισβητεί τις προθέσεις της κας Τσακίρη ο κ. Τσολακίδης,για συνεργασία και ενιαία κοινή προσπάθεια και επισημαίνει ότι αυτάείναι εκτου πονηρού και απλά η κα Τσακίρη μ’ αυτή τη δήλωσή της προσπαθεί ναδιερευνήσει κυρίως τις προθέσεις του χώρου της: «Η κα Τσακιρη ότι είχενα δώσειτο έδωσε…Δεν εμπιστεύομαι σε αγνές προθέσεις της. Αν θέλει να στηρίξειτοσυνδυασμό μου με πολιτική συμφωνία δέχομαι…Αλλά δεν νομίζω ότι μπορείνα κάνειτέτοια υπέρβαση…», δηλώνει ο κ. Τσολακίδης ο οποίος όπως μαςπληροφόρησε έχειστην «τσέπη» την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ήδη έχει βάλει μπρος για τηνσυγκρότησητου συνδυασμού του: «Το κλίμα είναι πολύ καλό για μας….Τώρα χρειάζεταιναβρούμε τους πιο άξιους να στελεχώσουν το συνδυασμό μας»!
 
Μπηρόλ: «Συμφωνώ μετην πρόταση της κας Τσακίρη για ενιαίο ψηφοδέλτιο…»
Και ενώ οι κύριοι Ζλάτκος και Τσολακίδης είναι στο ναι μεναλλά …ο κ. Μπηρόλ, νυν δήμαρχος Σελέρου, δεν μασά τα λόγια του: «Είναιπολύθετική η δήλωση στης κας Τσακίρη. Συμφωνώ να γίνει ένα κοινό ψηφοδέλτιοκαι εγώθα είμαι ένας απλός στρατιώτης για το καλό του καινούριου μας δήμου. Ταπρώτα 4χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα …θα πρέπει ο αγώνας να είναι κοινός.Χρειάζεταιστήριξη απ’ όλους! Εγώ θα στηρίξω μια τέτοια προσπάθεια»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με στόχο το «μπλοκάρισμα» στην ανεργία

Τάξη στον τομέα της εργασίας σε μια εποχή αυξανόμενης ανεργίας επιχειρεί να βάλει το υπουρ…