Δεν το βάζουν κάτω…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Δεν το βάζει κάτω η ηγεσία τηςμειονότητας και συνεχίζει την κόντρα της με την ελληνική δικαιοσύνηπροκειμένουνα πετύχει την νομιμοποίηση της εν διαλύσει «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».Χρόνιακρατάει αυτή η ιστορία και έφτασε όπως είναι γνωστό μέχρι τον ΆρειοΠάγο καιμέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο και έχειαποφανθεί ότι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης κατά της λειτουργίαςτης ΤΕΞαντίκειται στο άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα τουΑνθρώπουπου προβλέπει την προστασία του δικαιώματος του « συνέρχεσθαι καισυνεταιρίζεσθαι». Με όπλο αυτή την απόφαση στρέφεται εναντίον τηςελληνικήςδικαιοσύνης διεκδικώντας πλέον τη συμμόρφωση της ελληνικής νομολογίαςμε τηναπόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Νέος δικαστικός γύρος…
Έτσι κατέθεσε αίτηση ακύρωση τηςαπόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης και τουΕφετείου Θράκης οι οποίες και απορρίφθηκαν. Το σκεπτικό της απόφασηςαπόρριψηςήταν ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν έχουν δεσμευτικόχαρακτήραγια τα ελληνικά δικαστήρια.  Ωστόσοσυνέχεια στον δικαστικό αγώνα  γιατηννομιμοποίηση της ΤΕΞ δίνεται με την άσκηση έφεσης εναντίον τηςπρωτόδικηςαπόφασης από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της ΤΕΞ κ. Ορχάν Χατζηιμπράμ πουθαεκδικαστεί τον Οκτώβριο και  στηνάσκησηαναίρεσης της απόφασης του Εφετείου που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.
Ως γνωστόν από τις αποφάσεις τουΕυρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρέει η υποχρέωσησυμμόρφωσηςτων συμβαλλόμενων μερών αλλά δεν προβλέπεται από την Συνθήκη κάποιουείδουςκύρωση ή πρόστιμο που να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό αποτελείκαι τοαιτιολογικό επιχείρημα των ελληνικών δικαστηρίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θύμα βιασμού 74χρονη στην Ξάνθη

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Ξάνθης άγριος βιασ…