Χριστούγεννα …μένουμε σπίτι!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Εντός της οικογενειακής εστίας αναμένεται να κάνουν Χριστούγεννα οιΞανθιώτες με μόνες αποδράσεις εντός των τειχών στα… πέριξ (χωριά όσοικατάγονται απ’ εκεί), όπως διαφαίνεται από την κίνηση των τουριστικώνπρακτορείων  τηςπόλης μας, η οποίαβρίσκεται στο ναδίρ. «Κάθε πέρσι και καλύτερα», λένε οι τουριστικοί πράκτορες από δύο τουριστικάπρακτορεία, TONIΑS TRAVEL και Πυριλίδη Ανέστη,  πουεκτιμούν κατά 50% μείωση από πέρσι στα τουριστικά πακέτα ενόψει εορτών, γεγονόςπου κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεμίζει τους επαγγελματίες του κλάδου.
 
Μειωμένες τιμές …όμως δεν κινείται φύλλο
Στην οικονομική κρίση και στις αξιο – μνημόνευτες μισθολογικέςπερικοπές καθώς και στην κακή ψυχολογία του κόσμου αποδίδουν τηναναδουλειάτους οι επαγγελματίες του κλάδου: « Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και έχεικακήψυχολογία…δεν είναι καιρός για εκδρομές, σκέφτεται και αυτό παρά τογεγονός ότιέχουμε μειώσει τις τιμές και έχουμε πολύ καλά πακέτα δεν έχουμε κίνηση.Οιμόνοι προορισμοί που κινούνται κάπως είναι στη Βουλγαρία και λιγότεροστηνΤουρκία. Για Ευρώπη ούτε λόγος», μας λένε από το τουριστικό πρακτορείο TONIΑS TRAVEL. «Κάθε πέρσι καικαλύτερα …μειωμένη στο μισό η κίνηση. Η μόνη κίνηση είναι στα πακέταΒουλγαρίακαι Τουρκίας λιγότερο», μας λένε από το τουριστικό πρακτορείο«ΠυριλίδηςΑνέστης».
 
Πιο φτηνή η Βουλγαρία – Ακρίβυνε η Τουρκία
Να σημειώσουμε ότι ένα 4ήμερο στην Βουλγαρία σε ξενοδοχείο πέντεαστέρων με πρωινό, βραδινό και ρεβεγιόν με ελληνική μουσική στοιχίζει150 ευρώτο άτομο, ενώ στην Τουρκία χωρίς τις παροχές αυτές ( 4 αστέρωνξενοδοχείο,χωρίς πρωινό, βραδινό και ρεβεγιόν) στοιχίζει 200 ευρώ.
Όπως μας επισημαίνεται από τα τουριστικά πρακτορεία οι Ξανθιώτεςπροτιμούν την Βουλγαρία και λογω του μικρότερου κόστους και λόγω τωνχιονοδρομικών (Μπάνσκο, Παμπόροβο) Σημειώνεται ότι τα τουριστικάλεωφορεία δενπερνούν από το δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου γιατί οι προδιαγραφές τουείναιμόνο για μικρά λεωφορεία (τύπου van)αλλά διέρχονται τα σύνορα από τα φυλάκια του Ορμένιου ότανκατευθύνονται γιαΦιλιππούπολη και της Εξοχής για Παμπόροβο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …