Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Αρνήθηκε το ρόλο της ‘Ιφιγένειας εν Αβδήροις’

Αρνήθηκε το ρόλο της ‘Ιφιγένειας εν Αβδήροις’

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Δεν δέχθηκε να παίξει το ρόλο της ‘Ιφιγένειας’ στο νέο δήμοτων Αβδήρων και να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου με τη σημαία της ΝέαςΔημοκρατίας, ηπολιτευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Γεωργία Ανδρέου, τη στιγμή που τα περιθώριαχρόνουέχουν στενέψει υπερβολικά, ενώ πλούσιο σε παρασκήνιο και προσκήνιοείναι τοιστορικό όσων διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα για το επίμαχοαξίωμα,φέρνοντας τη ΝΟΔΕ και την ‘γαλάζια’ παράταξη συνολικά σε κατάσταση τόσοδυσχερήπου κινδυνεύει ακόμη και να μην εκπροσωπηθεί στο νέο μεγάλοΚαλλικρατικό δήμο.
«Ως πότε θα βάζουμε πλάτη στη ΝΔ;» είναι η απάντηση της κ.Γεωργίας Ανδρέου, η οποία σκέφθηκε την πρόταση που της έγινε, δεδομένηςτηςπολιτικής συγκυρίας, από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τελικάαρνήθηκεκαθότι και ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά και γιατί υφίστανταιαντικειμενικές δυσκολίες, ενώ για την ίδια μία επιπλέον αιτία τηςάρνησής τηςαποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι δημότης. Στο «Ε» εκφράζει τηνπεποίθηση ότιΤσακίρη και Ζλάτκος θα στήριζαν ενδεχόμενη υποψηφιότητά της, ωστόσο δενείχανκάποια προσωπική επικοινωνία.
Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι η άρνησή της δεν έγκειται στηναπροθυμία της να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση, μάλιστα η ίδιαυπογραμμίζει ότι«είμαι… παντός καιρού, εργατική και με εμπειρία και ως άξονά μου έχωπάντα –ανκαι ποτέ δεν το καρπώθηκα- την αγάπη μου για την πατρίδα και τη διάθεσηναπροσφέρω από κάθε πιθανή θέση. Αλλά τώρα δεν υπάρχει χρόνος».
Παρόλα αυτά η κ. Ανδρέου, θεωρεί σημαντική έως απαραίτητητην παρουσία ενός συνδυασμού και ενός υποψήφιου επικεφαλής από τηνπλευρά τηςΝέας Δημοκρατίας στο δήμο των Αβδήρων γιατί είναι χρήσιμη ακόμη και μίααντιπολιτευτική φωνή. «Αυτές οι δυσκολίες που προέκυψαν συμβαίνουν καισεάλλους δήμους που συνενώθηκαν ακόμη και μεγάλους», σημειώνει η κ.Ανδρέουτονίζοντας ότι «εγώ θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτόν που θακατέβειυποψήφιος με την παράταξη». Μάλιστα, προτείνει να τοποθετηθεί κάποιοςτοπικόςπου θα έχει και το προβάδισμα.
Για τη ΝΟΔΕ ωστόσο, η άρνηση της Ανδρέου οδηγεί στηνκορύφωση της τραγωδίας, αφού πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο πουδενμπορεί κανείς να μιλήσει πια ούτε για ενδεχόμενο ελιγμό. Η στήριξη τηςυποψηφιότητας Αντωνιάδη εξετάζεται αλλά δεν ικανοποιεί κανέναν, η αποχήαπό τονΚαλλικρατικό δήμο παρουσιάζεται ως ύστατη λύση, αλλά θα σηματοδοτήσειμία 4ετίαχωρίς ‘γαλάζιες’ παρεμβάσεις, πράγμα που ουδείς δέχεται, ενώ ως «απόμηχανήςθεός» θα λειτουργήσει ο κ. Τσαλίδης αν «μπει στο παιχνίδι»,αποδεχόμενος τηνπρόταση που του έγινε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων η κυβέρνηση και προκειμένου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή κ…