Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Άρνηση Σκαρλάτου στην πρόταση Καρασακαλίδη

Άρνηση Σκαρλάτου στην πρόταση Καρασακαλίδη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Την πρόταση του δημάρχου Σταυρούπολης κ. Γιώργου Καρασακαλίδηνα ηγηθεί ως επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που θα αποτελέσει τον τρίτοπόλο στοδήμο Ξάνθης απέρριψε ο πρόεδρος βιοτεχνών- βιομηχάνων Ξάνθης κ. ΒασίληςΣκαρλάτος, δηλώνοντας ότι «με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση και συμμερίζομαιένανανάλογο ευρύ προβληματισμό που υπάρχει στην κοινωνία της Ξάνθης σχετικάμε τηνκατεστημένη κατάσταση στο δήμο, ωστόσο κατόπιν σκέψης και υπολογισμούαπορρίπτωτην πρόταση».
 
Έντονος οπροβληματισμός σχετικά με το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό στο δήμο
Ο κ. Σκαρλάτος σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό, αλλά και τοτοπίο, όπως διαφαίνεται να διαμορφώνεται για τις προσεχείςαυτοδιοικητικέςεκλογές, παραδέχτηκε ότι και τον ίδιο διακατέχει ο προβληματισμός γύρωαπό τιςδυνάμεις εκπροσώπησης από τους συνδυασμούς του δήμου Ξάνθης καισημείωσε ότι σεγενικότερο επίπεδο στο χώρο των δήμων λείπε η δημιουργικήδραστηριότητα, ηοποία εντός των συνδυασμών «αναπληρώνεται» από «το δημόσιο τομέα,παρασιτικάεπαγγέλματα και συνδικαλισμό». Έδειξε βέβαια επίγνωση σχετικά με τονπεριορισμένο χρόνο των ελεύθερων επαγγελματικών να ασχοληθούν με τακοινά,γεγονός που πιθανότατα και για τον ίδιο να αποτέλεσε καταλυτικόπαράγοντα,ωστόσο ανέδειξε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης εντός των δημοτικών αρχώνανθρώπωνμε δημιουργική δραστηριότητα και πρωτίστως νέων επιχειρηματιών πουέχουν τηδυναμική «να ανατρέψουν τις συνθήκες που καθιέρωσαν μια κουλτούρα, πουδιώχνειτην παραγωγική επιχειρηματικότητα και που το παλαιό και κατεστημένοπολιτικόδυναμικό είναι δύσκολο να το πετύχει». «Στην ατζέντα, σε όλα τα επίπεδατηςκοινωνίας, υπάρχει και είναι σαφής αυτός ο προβληματισμός», επεσήμανε οκ.Σκαρλάτος, εξηγώντας ότι «η διάθεση δημιουργίας είναι αυτή και μόνη πουμπορείνα μεγεθύνει το κοινωνικό αποτέλεσμα».
 
Τρεις πυρήνες θακαθορίσουν τη στάση του κ. Καρασακαλίδη
Συμμεριζόμενος το σκεπτικό αυτό πρότεινε ο κ. Καρασακαλίδηςστον κ. Σκαρλάτο να αποτελέσει μία τρίτη δύναμη με τη δυναμική τηςανατροπήςτου κατεστημένου πολιτικού σκηνικού που έχει δείξει σημάδια αδυναμίαςαπεμπλοκής από τις υφιστάμενες σχέσεις εκπροσώπησης. Ωστόσο, ο ίδιοςδεν έχειαποφασίσει ακόμη τι στάση θα κρατήσει αφήνοντας όλα τα ενδεχόμεναανοιχτά καιχωρίς να απορρίπτει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός του δημοτικούγίγνεσθαι, ναηγηθεί ή να συμμετέχει σε ένα τρίτο «αντίπαλο δέος» ή να προσχωρήσειστηνπαράταξη Στυλιανίδη με προϋποθέσεις, έχει σοβαρές ενστάσεις ως προςαυτό χωρίςνα το απορρίπτει, δήλωσε ο ίδιος.
Σ’ αυτά που ο κ. Καρασακαλίδης δίνει βαρύτητα τη δεδομένηστιγμή και ουσιαστικά θα καθορίσουν και τη στάση που θα κρατήσει στιςδημοτικέςεκλογές είναι τρεις βασικοί «πυρήνες» που αφορούν α) στην καθιέρωση του50+ 1,β) στα χρίσματα των υποψήφιων περιφερειαρχών και γ) ο μειονοτικόςσυνδυασμός,δηλαδή το ενδεχόμενο να ‘κατέβει’ ανεξάρτητος. Αυτά είναι και τα σημείασταοποία θα δώσει έμφαση στην ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί,κατόπινπρότασης του κ. Πούλιου, μεταξύ των δημοτικών συμβουλίων Ξάνθης καιΣταυρούπολης, όπου βέβαια και θα συζητηθεί η θέση και οι προοπτικές πουθα έχειη περιοχή της Σταυρούπολης στο νέο Καλλικρατικό δήμο Ξάνθης. «Ήδηβλέπουμε τηναπαξίωση, το τρένο ‘κόπηκε’ από το σταθμό της Σταυρούπολης, λείπειαστυνομίακαι αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Καρασακαλίδηςπροσθέτοντας ότι «πρέπει να φροντίσουμε να δοθεί η δέουσα προσοχή στηνέασύνθεση του δημοτικού συμβουλίου». Ο δήμαρχος Σταυρούπολης εξήγησε ότιμίατέτοια συζήτηση τόσο σε επίπεδο ουσιαστικών θεμάτων, όσο και σε επίπεδοαντιπροσώπευσης είναι απαραίτητο να γίνει πριν τις εκλογές, για να μηντεθεί,μεταξύ άλλων, και θέμα αντισυνταγματικότητας, αν οι δημοτικοί σύμβουλοιαπό τηΣταυρούπολη είναι λιγότεροι απ’ όσους ορίζει ο νόμος της αναλογικήςαντιπροσώπευσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…