Απεργούν και οι οδοντίατροι

0

Με απόφασή του ο ΟδοντιατρικόςΣύλλογος Ξάνθης σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 14 Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισενασυμμετέχει στην 24ωρη πανοδοντιατρική απεργία για τη σημερινή μέρα.
Για το λόγο αυτόν καλούν όλουςτους οδοντίατρους του νομού να κλείσουν τα ιατρεία τους ως ένδειξηαντίδρασηςστη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα χρόνια προβλήματατουκλάδου, το συνεχή αποκλεισμό τους από το διάλογο για θέματα, θεσμικάκαιοικονομικά, που τους αφορούν άμεσα και δεν αφήνουν, όπως υποστηρίζουνσεανακοίνωσή τους τα μέλη ΔΣ, κανέναν άλλο τρόπο αντίδρασης.
Σύμφωνα με την ΕλληνικήΟδοντιατρική Ομοσπονδία, οι οδοντίατροι στη σημερινή απεργιακή τουςκινητοποίηση αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για:
1.  Ένανειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τοΥπουργείο Υγείας, στον οποίο ποτέ δεν κληθήκαμε, παρά τιςεπανειλημμένεςπροσπάθειες, που αφορά την νέα Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική περίθαλψη όπωςπροκύπτει από τον Νόμο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας καιάλλεςδιατάξεις».
Από τον Νόμο αυτό, η Οδοντιατρικήαπουσιάζει και η ασάφεια του και η αναφορά του σε υπουργικές αποφάσειςμαςπροβληματίζουν (ανησυχούν) για το μέλλον του Κλάδου μας, καθώς και γιατηνπαροχή αξιοπρεπούς οδοντιατρικής περίθαλψης στους Έλληνες πολίτες.
2.  Τηδίκαιη αντιμετώπιση του Κλάδου μας από τοΥπουργείο Οικονομικών που με απανωτά φορολογικά νομοσχέδια καιπρακτικές τωνυπηρεσιών του, όπως η ποινικοποίηση των παραβάσεων, μας οδηγούν στηνανασφάλεια, αβεβαιότητα και οικονομική ανέχεια τη στιγμή αυτή που οΚλάδος μαςπλήττεται από τον υπερπληθυσμό, την ανύπαρκτη κρατική συμμετοχή και τηνδυσμενήοικονομική συγκυρία.
3.  Τηνεξαίρεση του επαγγέλματος μας από τοσχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων για λόγους δημοσίουσυμφέροντος οι οποίοι συναρτώνται άμεσα με την προστασία της δημόσιαςυγείαςκαι την διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδοντιατρικών υπηρεσιών των πολιτών .
4.  Τηναδυναμία στελέχωσης του ΤομέαΥγειονομικών (ΤΣΑΥ) με υπαλληλικό προσωπικό που έχει σαν αποτέλεσμα τηνκωλυσιεργία του Ταμείου μας στην έκδοση των απαραίτητων διευκρινιστικώνεγκυκλίων καθώς και την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων μας.
5.  Τοναποκλεισμό του Ταμείου μας ΕΤΑΑ από τηντριμερή χρηματοδότηση καθώς και την υποχρέωση στο ΕΤΑΑ και χορηγεί απόμόνο τουτην βασική σύνταξη και να καταθέτει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα τηςΕλλάδας.
Οι προϋποθέσεις αυτές καθιστούντο κράτος κερδοσκόπο εις βάρος του Ταμείου μας και αναξιόπιστο ως προςτηνεγγύηση των συντάξεων.
Οι Έλληνες Οδοντίατροιαγωνιζόμαστε μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και όλους τους Έλληνεςεργαζομένουςκαι συνταξιούχους που πλήττονται σήμερα από την σκληρή και άδικηοικονομικήπολιτική και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…