Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Εκπτώσεις από 15 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

Εκπτώσεις από 15 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

0

Οι θερινές εκπτώσεις για φέτος έχουν ορισθεί να ξεκινήσουναπό την Τρίτη 15 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν την Τρίτη 31 Αυγούστου σταεμπορικά καταστήματα της Ξάνθης.
 
Ιδιαίτερη επιμέλεια πρέπει να επιδείξουν οι έμποροι σταεξής:
– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθωςδιαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωσηείναι υποχρεωτικήστα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά(ταπροϊόντα) εκτίθενται.
– Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική καιανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστόή όχι.Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει ναπροσδιορίζεται ότιπρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).
 
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια τωνεκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει ναταυτίζεται μετην αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Τα πρόστιμα είναιβαρύτατακαι δεν επιτρέπεται να καταβληθεί ένα τέτοιο πρόστιμο λόγω λάθους.Επειδή δε,πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο, πρώτα εισπράττεται (και μάλιστασύμφωνα μετον ΚΕΔΕ) και κατόπιν αμφισβητείται στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο προσκήνιο ο Περιμετρικός

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση του Περιμετρικού Δακτυλίου Ξάνθης. Με επιστολή από την κυ…