Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πούλιος vs Στυλιανίδη για το θέμα Καλαϊτζή

Πούλιος vs Στυλιανίδη για το θέμα Καλαϊτζή

0

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου ουδόλως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «συνηθισμένη», καθώς έφερε τη σφραγίδα ανατροπών που συμβαίνουν στην πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη που κυοφορούν εξελίξεις σ’ αυτή. Ήτοι: Την υπόθεση Καλαϊτζή η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την πρεμιέρα ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του αντιπροέδρου κ. Νίκου Ανταμπούφη αλλά και την απροσδόκητη παραίτηση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής κ. Στάμου Τριμίντζιου. Αυτές οι δυο ενδοπαραταξιακές εξελίξεις έκαναν το δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη να μοιάζει με την «πλάτη κολλημένη στον τοίχο», επιμελώς να προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του αλλά και τον εκνευρισμό του και να προσπαθεί είτε παραπέμποντας στο πόρισμα της νομικής υπηρεσίας για το θέμα Καλαϊτζή, είτε αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν είναι τελεσίδικη η παραίτηση Τριμίντζιου, να ξεγλιστρήσει και να αντιπαρέλθει το «σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης, η οποία με τον επικεφαλής Χρίστο Πούλιο και τους Θανάση Ξυνίδη, Σάββα Μελισσόπουλο και Ειρήνη Δαλάτση είχε μια πολύ δυναμική παρουσία φέρνοντας πολλές φορές σε δύσκολη θέση και σε ρόλο απολογητή τον δήμαρχο και τον πρόεδρο των Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Φιλίππου.

Τα συγχαρητήρια στην Εθνική…

Παρά τους «πονοκεφάλους» του ο δήμαρχος Ξάνθης δεν παρέλειψε να ξεκινήσει το Δημοτικό συμβούλιο αποδίδοντας συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ, κίνηση που σχολιάστηκε ειρωνικά από τον Χρίστο Πούλιο καθως επίσης και να ενημερώσει ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης (συζητήθηκε στο Δ.Σ. της 14ης Οκτωβρίου) και τοποθετήθηκε τρίφωτος φωτεινός  σηματοδότης στη Σάρδεων στη διασταύρωσή της με τη Βλαχοπούλου καθώς και στην προέκτασή της προς το Καζίνο και την Περικλέους.

Πούλιος vs Στυλιανίδη για το θέμα Καλαϊτζή

Στην συνέχεια ο κ. Ανταμπούφης διάβασε την επιστολή Καλαϊτζή (δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου), με την οποία ο κ. Καλαϊτζής ενημερώνει το σώμα ότι ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας  για μια εκκρεμή προσωπική δικαστική του υπόθεση που δεν άπτεται της πολιτικής, τον έθεσε σε προσωρινή αργία. Επίσης σημειώνει ότι πρόκειται γι ένα διοικητικό μέτρο και όχι ως έκπτωσή του από το αξίωμα. Τονίζει με έμφαση ότι ο ίδιος παρέλαβε την απόφαση του γ. γραμματέα στις 19 Οκτωβρίου και από τότε δεν έχει ασκήσει καμιά διοικητική πράξη και έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικράτειας και έχει κάνει αίτηση αναστολή προς τον γενικό γραμματέα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πολύ γρήγορα θα δικαιωθεί. Αναφορικά με τη προεδρία του στο Δ.Σ. της 14ης Οκτωβρίου και την νομιμότητα ή όχι των αποφάσεων αυτού ισχυρίζεται ότι ισχύει η ημερομηνία που παρέλαβε ο ίδιος το έγγραφο και όχι από την έκδοσή τους και ότι αν υπήρχε θέμα με την συμμετοχή του στο Δ.Σ. της 14 Οκτωβρίου θα επιλαμβάνονταν αυτεπάγγελτα η περιφέρεια και θέμα ακύρωσης των αποφάσεων δεν υπάρχει.

Ο Δήμαρχος πέταξε το μπαλάκι στην νομική υπηρεσία

Οι εξηγήσεις Καλαϊτζή δεν έπεισαν σε καμιά περίπτωση τον Χρίστο Πούλιο ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτε προσωπικό με τον κ. Καλαϊτζή (υπενθυμίζουμε ότι το έφερε ως θέμα στα προ ημερησίας ζητώντας από τον δήμαρχο εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε το σώμα), τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι το θέμα είναι πολιτικό και ηθικό που αντανακλά το όλο σκεπτικό λειτουργίας της δημοτικής αρχής, διατύπωσε δε το εξής ερώτημα.: «Λάβατε το έγγραφο από την Περιφέρεια στις 13 Οκτωβρίου και ο κ. Καλαϊτζής το παρέλαβε στις 19 Οκτωβρίου. Αφού το ξέρατε γιατί ο κ. Καλαιτζής προήδρευσε στις 14 Οκτωβρίου και γιατί επί 45 μέρες τώρα δεν ενημερώσατε κανένα; Πότε περιμένατε να μας το πείτε;»

Η απάντηση του Δημάρχου: Είπε ότι μόλις το παρέλαβε ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία και το παρέπεμψε στην νομική υπηρεσία και μετά από 6 ημέρες και αφού από σύμπτωση έλειπε ο Διευθυντής το παρέλαβε ο κ. Καλαϊτζής. Όμως και πάλι πέταξε το μπαλάκι στην νομική υπηρεσία ν’ απαντήσει στα ερωτήματα του κ. Πούλιου με την αιτιολογία ότι ενημερώθηκε μόλις την ίδια μέρα το μεσημέρι για το προ ημερησίας θέμα. Ο κ. Πούλιος επέμενε ότι ο δήμαρχος υπεκφεύγει και δεν λέει τίποτε επί της ουσίας.

Λίγα λόγια για την παραίτηση Τριμίντζιου 

Απλά ανακοίνωσε ο δήμαρχος την παραίτηση Τριμίντζιου λέγοντας ότι στο έγγραφο που θα του καταθέσει την επομένη θα του εξηγεί τους λόγους και ότι θα πρωτοκολληθεί με την ημερομηνία που κατατέθηκε. Τι, πως και γιατί ουδεμία αναφορά! Να σημειώσουμε ότι απουσίαζε ο κ. Τριμίντζιος από τη συνεδρίαση.

Στο Εισαγγελέα στέλνει ο Ξυνίδης τον Φιλίππου για προσλήψεις μέσω ΕΑΠΑΞ

Άστραψε και βρόντηξε ο Θανάσης Ξυνίδης. Ο λόγος ; Το κόκκινο πανί! Η «αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ» όπως την έχει βαφτίσει και συγκεκριμένα η προγραμματική σύμβαση των Βρεφονηπιακών Σταθμών με την ΕΑΠΑΞ για την πρόσληψη 33 συμβασιούχων ύψους 700.000 ευρώ.

«Καμιά ανοχή. Κάθε χρόνο τα ίδια…Σας προειδοποιήσαμε από πέρυσι ότι παρανομείτε και  ενώ μας υποσχεθήκατε έρχεστε φέτος και επαναλαμβάνετε το ίδιο. Υπάρχει μεθόδευση να κρατάτε ομήρους και να κάνετε τα παιχνίδια σας», είπε ο κ. Ξυνίδης καλώντας την παράταξή του να καταψηφίσει το θέμα λέγοντας ότι θα στείλει το θέμα στον εισαγγελέα.

Ο κ. Φιλίππου δικαιολογήθηκε ότι εκκρεμεί αίτημα στον ΑΣΕΠ για 25 μόνιμες θέσεις από το Δεκέμβριο του 2008 και ότι αν υπήρχε έγκριση δεν θα υπήρχε ανάγκη πρόσληψης συμβασιούχων. Τώρα όμως δεν μπορούν να κλείσουν Παιδικούς και ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη γι’ αυτές τις προσλήψεις. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Δήμαρχος θέτοντας στην αντιπολίτευση το δίλημμα: « Αν δεν ψηφίσετε και τρέχουμε στα δικαστήρια θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί!».

Από ΔΕΑΞ σε ΔΗΚΕΞ

Από τον μελετητή κ. Ζαμπουνάκη στον οποίο ανέθεσε ο δήμος την μελέτη γα την μετατροπή της ΔΕΑΞ σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα δήμων και Κοινοτήτων σε «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξάνθης», πληροφορήθηκαν οι δημοιτκοί σύμβουλοι για το νέο πλαίσιο δραστηριοτήτων της αφού αναλάβει και το κοινωφελές κομμάτι. Αυτό συνεπάγεται εκτός των πολιτικών και υλοποίηση κοινωνικών δραστηριοτήτων και συμμετοχή σε προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ. Τον προβληματισμό τους κατέθεσαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ενώ ο κ. Ξυνίδης κατέθεσε την πρόταση να «σπάσει» στα δυο η ΔΕΑΞ δηλαδή να συσταθεί ένα νέο ν&

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…