Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Τους εξετάζει ο γιατρός σε μια… αποθήκη

Τους εξετάζει ο γιατρός σε μια… αποθήκη

0

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν οι κάτοικοι του Πόρτο Λάγος κατά παντός υπευθύνου, διεκδικώντας καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και καλύτερες συνθήκες εξέτασης των ασθενών ασφαλισμένων του ΟΓΑ και του ΙΚΑ.

Τους εξετάζουν σε μια αποθήκη…

Το πρόβλημα γνωστοποίησε στην εκπομπή «Αναζητήσεις» του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Γκορόγια, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λάγος κ. Καρπούζας ο οποίος κατήγγειλε ότι: «Έχει σταματήσει να’ ρχεται γιατρός του ΙΚΑ και το χωριό εξυπηρετείται από ένα αγροτικό γιατρό που έρχεται μια φορά την εβδομάδα και φιλοξενείται σε μια… αποθήκη που παραχωρήθηκε από το σύλλογο Γυναικών. Παλιότερα είχαμε δυο γιατρούς και νοσοκόμα. Νιώθουμε εγκατάλειψη…Σκεφτείτε χειμώνα καιρό να περιμένουν από το πρωί άρρωστοι γέροι το γιατρό που έρχεται μια φορά την εβδομάδα και να τους εξετάζει μες στην αποθήκη. Να νοικιάσουν το παλιό κτίριο που ήταν το ιατρείο…Κανονικά από την Ε.Ε. προβλέπεται μόνιμος γιατρός εδώ λόγω του λιμανιού…Είναι πάνω από 150 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ…Δήθεν έχει χαρακτηριστεί το λιμάνι εθνικής σημασίας…Μόνο στα χαρτιά»!

Πρόεδρος γιατρών του ΙΚΑ Ξάνθης κ. Γρηγορίου: «Το ΙΚΑ δεν προβλέπεται να στέλνει γιατρό πουθενά»

Στην εκπομπή παρενέβη και ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ κ. Γρηγορίου, ο οποίος έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν προβλέπονται από το ΙΚΑ, κατά τόπους ιατρεία. Το ότι υπήρχε γιατρός του ΙΚΑ, ο κ. Παναγιωτάκης Δημήτρης συγκεκριμένα, ήταν μια ειδική περίπτωση που είχε μια ειδική σύμβαση με το ΙΚΑ και εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους. Το ΙΚΑ δεν προβλέπεται να στέλνει γιατρό πουθενά».

Κατ’ εξαίρεση η σύμβαση του ΙΚΑ με τον κ. Παναγιωτάκη

Το «Ε» απευθύνθηκε στον κ. Δημήτρη Παναγιωτάκη (τ. Αντινομάρχη) ο οποίος και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είχε κατ’ εξαίρεση μια ειδική σύμβαση με το ΙΚΑ από το 1986 και πήγαινε μια φορά την εβδομάδα και εξυπηρετούσε τους κατοίκους. Ο κ. Παναγιωτάκης όμως συνταξιοδοτήθηκε και η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Έτσι τις ανάγκες των κατοίκων καλύπτει ο αγροτικός γιατρός από το Κουτσό ο κ. Παρτσαλίδης.

Ο δήμος θα διαμορφώσει ιατρείο στο σχολείο

Απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής, η κα Τσακίρη στην οποία απευθύνθηκε το «Ε» δήλωσε ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δήμου παρά του νοσοκομείου η ενοικίαση χώρου για ιατρείο και ότι ο δήμος προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κατοίκους απ’ την στιγμή που ο χώρος του ιατρείου(δίπλα στο λιμεναρχείο) ξενοικιάστηκε,  παραχώρησε προσωρινά την αίθουσα του συλλόγου Γυναικών και σκοπεύει να διαμορφώσει με δικά του έξοδα (θέρμανση κ.λ.π.) αίθουσα του εγκαταλειμμένου σχολείου προσκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστήριο. Αναφορικά δε με τις μέρες και τους γιατρούς καθώς και τον περαιτέρω εξοπλισμό του ιατρείου η κα Τσακίρη είπε ότι είναι αρμοδιότητας του Νοσοκομείου.

 

Μαριάννα Ξανθoπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…