Το ΠΑΣΟΚ των αγροτών

0

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον εργαζόμενο, ενώ η Νέα Δημοκρατία το κεφάλαιο

 

 

Κοντά στους αγρότες του νομού μας βρέθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επικεφαλής του οποίου ήταν ο βουλευτής Σερρών, υπεύθυνος του τομέα Μακεδονίας Θράκης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος παρουσίασε το αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Γενισέας. Νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», παρουσία του βουλευτή Ξάνθης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και του συντονιστή της Ν.Ε. κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα.
Με στόχο την ποιότητα του αγροτικού προϊόντος
Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στις διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στα αγροτικά ζητήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξε εμπαιγμός της κυβέρνησης στα μπλόκα των αγροτών, ενώ ο κ. Σγουρίδης χαρακτήρισε «λύτρα για ν’ ανοίξουν τους δρόμους» τα 500 εκ. ευρώ!
Σημείωσε δε ότι με τη διαχείριση του αγροτικού θέματος καθώς και με το σύνολο της αγροτικής πολιτικής της, η κυβέρνηση κατέδειξε το συντηρητικό της πρόσωπο που είναι αυτό που εξυπηρετεί τα καρτέλ και τούτο καταδεικνύεται από τις εταιρείες λιπασμάτων που έχουν κερδοφορία καθώς και τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον εργαζόμενο και θεωρεί ύψιστη προτεραιότητα το αγροτικό θέμα, η αντιμετώπιση του οποίου είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της χώρας.
Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες οι οποίες όπως είπε στοχεύουν στην ποιότητα του αγροτικού προϊόντος που πρέπει να αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας.
Αναφορά και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έκανε ο κ. Μπόλαρης χαρακτηρίζοντας ως «λάθος» που αποδεικνύει όμως ότι η κυβέρνηση υπηρετεί το κεφάλαιο, το γεγονός ότι προσέτρεξε να δώσει στις τράπεζες τα 28 δις την ίδια στιγμή που το ΕΣΠΑ είναι 22 δις αντί μ’ αυτά τα χρήματα που είναι του ελληνικού λαού να παρέμβει στην πραγματική οικονομία ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της οικονομίας.
Άμεσα και έμμεσα μέτρα του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες
Στα άμεσα και στα έμμεσα μέτρα του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες αναφέρθηκε ο κ. Σγουρίδης απαριθμώντας: 1)1δις από τα 28 δις για κάλυψη τραπεζικών αναγκών των αγροτών
2)Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ για την περσινή χρονιά
3)Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο 4% επί των τιμολογίων που θα προσκομίσουν
Έμμεσα μέτρα: 1)Μείωση του κόστους παραγωγής
2) Καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
3)Κυμαινόμενο επιτόκιο υπέρ των αγροτών στα αγροτικά δάνεια.
Τέλος ενίσχυση ενός άλλου συνεταιριστικού μοντέλου και επιδότηση σε συνεταιρισμούς που θα κάνουν μεταποίηση των προϊόντων.
Το καράβι, ο καπετάνιος και …οι ναύτες!
Ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Σγουρίδης κλήθηκαν ν’ απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούσαν γενικότερα πολιτικά θέματα.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη και το θέμα που δημιουργήθηκε ο κ. Μπόλαρης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τον κάλεσε για εξηγήσεις και έπεται συνέχεια. Ο δε κ. Σγουρίδης απάντησε με αλληγορικό τρόπο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καράβι που έχει καπετάνιο και ρότα…Οι ναύτες μπορεί να …πηγαινοέρχονται και σε αντίθετη φορά, όμως το καράβι δεν αλλάζει πορεία».
Ούτε στην Μπανανία…συμβαίνουν αυτά!
Να σημειώσουμε ότι κατά τη συνάντησή του με τους αγρότες στη Γενισέα ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην πώληση της ΡΟΔΟΠΗΣ χαρακτηρίζοντας «κακούργημα» την κίνηση αυτή της κυβέρνησης αλλά και στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Μεταξύ των άλλων τόνισε : «Στα τελευταία 200 χρόνια που λειτουργούν κοινοβούλια, ακόμα και στην Μπανανία… δεν ξανάγινε ποτέ το φαινόμενο να φύγει η Κυβέρνηση από τη Βουλή Ο κ. Καραμανλής έχει καταγραφεί στην πολιτική ιστορία των κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων ως ο πρώτος Πρωθυπουργός ο οποίος δύο φορές απέτρεψε τους βουλευτές του. Τους αρνήθηκε το δικαίωμα να είναι βουλευτές. Κατέλυσε την Δημοκρατία δύο φορές. Γιατί; Για να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Για να συγκαλύψει το κακούργημα. Σειρά κακουργημάτων σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Θεσμική ήταν η εκτροπή που έκανε ο κ. Καραμανλής. Θα του χρεωθεί Μην βλέπετε που σήμερα έχει την δυνατότητα παζαρεύοντας τη διαφήμιση για να τα συγκαλύπτει, για να μην μιλάει ο Πρετεντέρης»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…