Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

0

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για θετική έκβαση στο θέμα της μετατροπής των ζαχαρουργείων Ξάνθης – Λάρισσας σε εργοστάσια βιοαιθανόλης μετά την απόφαση της ΕΒΖ να μπει ξανά στο «κυνήγι» εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού μιας και οι προηγούμενες απόπειρες ναυάγησαν υπό την «πίεση» της υψηλής τιμής των δημητριακών που καθιστούσαν την επένδυση ασύμφορη και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης που αποτέλεσε την αιτία απόσυρσης της αμερικάνικης εταιρείας που θα αναλάμβανε την επένδυση. Η επιλογή στρατηγικού επενδυτή και όχι η ανάληψη της υλοποίηση από την ίδια την ΕΒΖ (όπως φημολογείτο αρχικά) έχει την αιτία της στα ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης της περασμένης χρονιάς που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Προσπάθειες Κοντού για βιοαιθανόλη και αρδευτικό

Η ευόδωση του θέματος αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα του πρώην υπουργού κ. Κοντού ο οποίος και ως υφυπουργός και ως υπουργός αλλά και τώρα ως βουλευτής συνεχίζει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση αυτή μιας και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η λειτουργία αυτών των δύο εργοστάσιων παραγωγής βιοαιθανόλης θα δώσουν υπεραξία στον αγροτικό κόσμο και θέσεις εργασίας σε Ξάνθη και Λάρισα.

Πρόσφατα μάλιστα μας πληροφόρησε ότι είχε μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανασίου για το θέμα αυτό ο οποίος και τον ενημέρωσε για την θετική αυτή εξέλιξη.

Αναφορικά με την εξέλιξη σ’ άλλα θέματα που αφορούν τον νομό μας όπως το αρδευτικό  ο κ. Κοντός,  παρέδωσε τις 4.000 υπογραφές των αγροτών του νομού μας στο συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο θα εκδικαστεί η προσφυγή των τριών οικολογικών οργανώσεων και δηλώνει αισιόδοξος ότι το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό έργο που θα διασώσει όλη την πεδινή περιοχή από την υφαλμύρωση και θα αυξήσει το αγροτικό εισόδημα δεν θα παρεμποδιστεί. Ικανοποιημένος δήλωσε εξάλλου για την εξέλιξη με τους πρώην εργαζόμενους στη ΣΕΒΑΘ και στη ΣΕΠΕΚ και μάλιστα μας πληροφόρησε ότι για τη ΣΕΒΑΘ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να  από εταιρείες να εγκαταστήσουν σταθμούς εξυπηρέτησης  αυτοκινήτων.

Κοντός: «Ναι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο»

Αναφορικά με τα πολιτικά τεκταινόμενα ο κ. Κοντός εξέφρασε με παρρησία στο «Ε» τη βεβαιότητά του ότι θα είναι υποψήφιος τις προσεχείς εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ούτε τυπικό ούτε ουσιαστικό εμπόδιο για το αντίθετο. Η βεβαιότητα του κ. Κοντού ως προς αυτό αν συνδυαστεί με την πρόσφατη συνάντησή του με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αγγέλου καταδεικνύει ότι ο κ. Κοντός έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και δεν πρόκειται ν’ αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα για το Βατοπέδι.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …