Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ)

Σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ)

0

Την τελική διαμόρφωση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο ύψος των 7,2 δις ευρώ, από το αρχικό 5,8 δις, και την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υλοποιήσει ένα εγγειοβελτιωτικό έργο σε κάθε νομό της χώρας και να επιλύσει πολλά προβλήματα ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και Περιφέρειας, συζήτησε σε μακρά σύσκεψη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Σκιαδάς, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Θεσσαλός και τα στελέχη της ΕΝΑΕ κ.κ. Σπανούλης, Αμανατίδης, Παρασκευόπουλος και Μιχαλάκης.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν σε βάθος και σε πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας τα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής γεωργίας και ευρύτερα ανάπτυξης της Περιφέρειας, τα οποία αφορούν σε ελλείψεις και ανάγκες υποδομών, στα προγράμματα LEADER και νέων αγροτών, συνεργασίας των τοπικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ με τις νομαρχίες και τις περιφέρειες, στο νέο ρόλο και αρμοδιότητες του ΕΦΕΤ, στα προγράμματα νιτρορύπανσης, ΟΠΑΑΧ, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, σε συνεργασία με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υποβάλλουν στον Υπουργό κ. Σωτήρη Χατζηγάκη συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …