Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Σήμα για προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού

Σήμα για προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού

0

Ελήφθη …η καθιερωμένη εγκύκλιος με την οποία οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να υποβάλουν έως τις 15 Mαρτίου τα αιτήματά τους για προσλήψεις τακτικού, έκτακτου προσωπικού και συμβασιούχων έργου, προκειμένου να τεθούν προς έγκριση στην αρμόδια τριμελή κυβερνητική επιτροπή.
Όμως η φετινή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα «ανοίξει την όρεξη» των φορέων, καθώς εντάσσεται μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κινήσεων με προεκλογικό άρωμα.
Απελευθερωμένες οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ
H εγκύκλιος φροντίζει δε να «υπενθυμίσει» πως εκτός της δικαιοδοσίας της τριμελούς επιτροπής, βρίσκονται πλέον οι ΔEKO, στις οποίες οι προσλήψεις βάσει νόμου είναι απελευθερωμένες.
Παράλληλα σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους, και παρά τις κατ’ επανάληψη ενστάσεις των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως του AΣEΠ για τον τρόπο πρόσληψής τους και την κατάχρηση που σημειώνεται, η εγκύκλιος ζητεί απλώς από τους φορείς να «συνοδεύουν» τα αιτήματά τους με βεβαίωση της νομικής τους υπηρεσίας που να πιστοποιεί ότι πρόκειται για πραγματικές συμβάσεις έργου και όχι για συμβάσεις που υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας.
Kατά τα λοιπά, τα αιτήματα για προσωπικό που θα υποβληθούν ζητείται να είναι πλήρως αιτιολογημένα ως προς την ύπαρξη των πραγματικών αναγκών της υπηρεσίας ή του φορέα, καθώς και να αναφέρεται σε ποιο ποσό ανέρχονται οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του υπό πρόσληψη ή διορισμό προσωπικού, τόσο για το τρέχον όσο και για τα επόμενα πέντε οικονομικά έτη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […