Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Προσωρινή λύση για τον παιδικό σταθμό της Ε.Α.Π.Α.Ξ.

Προσωρινή λύση για τον παιδικό σταθμό της Ε.Α.Π.Α.Ξ.

0

Δραστηριοποιήθηκε η Ε.Α.Π.Α.Ξ. ώστε ν’ αποφευχθεί η περίπτωση να περιέλθει σε κατάσταση αδιεξόδου ο βρεφονηπιακός σταθμός της, που παρέχει δυνατότητα φιλοξενίας σε δεκαπέντε βρέφη και απασχολεί έξι άτομα προσωπικό.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία του εν λόγω βρεφονηπιακού σταθμού εξασφαλιζόταν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008, από κονδύλια που προέρχονταν από δράσεις μέσω του Π.Ε.Π. Η λήξη όμως των προαναφερθέντων δράσεων ήταν ένα γεγονός που απειλούσε τόσο την χρηματοδότηση, όσο και την λειτουργία του σταθμού.
Απάντηση σε αυτό το πρόβλημα δόθηκε, εν μέρει κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Α.Π.Α.Ξ., κ. Θεολόγο Καλαϊτζή, με την υπογραφή σύμβασης της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης της πόλης μας με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, σε διαγωνισμό με την συμμετοχή και ιδιωτών, στον οποίο η Ε.Α.Π.Α.Ξ. κρίθηκε ως επικρατέστερη. Αποτέλεσμα της υπογραφείσας σύμβασης θα είναι η χρηματοδότηση του βρεφονηπιακού σταθμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας με τριάντα χιλιάδες ευρώ, ποσό που καλύπτει το ένα τρίτο περίπου της ετήσιας δαπάνης που απαιτεί η λειτουργία του. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης, που υπογράφτηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009, θα είναι ενός έτους ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 και λήγοντας την 31η Αυγούστου 2009. Αναφορικά με τις υπόλοιπες εξήντα χιλιάδες ευρώ «αυτές θα καλυφτούν από το Δήμο Ξάνθης, με πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε έτσι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε», τόνισε ο κ. Καλαϊτζής.
Στην συζήτηση με τον κ. Καλαϊτζή αναφέρθηκε επίσης και το πρώτο θέμα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, το οποίο αποτέλεσε και περιεχόμενο άρθρου της εφημερίδας μας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008. Ο λόγος για το εγκαταλειμμένο διατηρητέο κτήριο της οδού Αριστείδου, πολύ κοντά στην Πλατεία Ματσίνη, στην οποία και στεγάζονται τα γραφεία των Ε.Α.Π.Α.Ξ. και Δ.Ε.Α.Ξ., το οποίο ανήκει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο. Αναφερόμενος τόσο σε αυτό όσο και στο κτήριο πρώην ιδιοκτησίας του κ. Ελευθέριου Καραλέτσου που βρίσκεται επί της οδού Χασιρτζόγλου 10, ο κ. Καλαϊτζής τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν τα δύο αυτά διατηρητέα κτήρια να παραχωρηθούν στον Δήμο Ξάνθης από το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν όπως τους αξίζει. Άλλωστε δεν μπορεί να υπάρχει νόμος που να ισχύει για τους ιδιώτες, αναφορικά με την συντήρηση των κτηρίων που έχουν στην κατοχή τους και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ν’ αφήνει διατηρητέα κτήρια που έχει στην κατοχή του να φτάνουν σε αυτό το σημείο λόγω παραμέλησης».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…