Ποιος φοβάται τον Καρατζαφέρη;

0

Συνεχίζεται η εργώδης προσπάθεια από τις «μηχανές» των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο με στόχο για όλα τα κόμματα τη διασφάλιση της δυναμικής εκείνης που παρέχει προοπτική με την παρουσία δυνατών υποψηφιοτήτων που συγκροτούν  «ισχυρά» ψηφοδέλτια. Πρώτο το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει ουσιαστικά «ξεμπερδέψει» σε τοπικό επίπεδο αφού πλέον ο φάκελος των υποψηφιοτήτων είναι στα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής Αξιολόγησης και αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων εντός των ημερών. Στον αντίποδα η ΝΟΔΕ Ξάνθης βρίσκεται …μεσοπέλαγα αφού η υποψηφιότητα Κοντού είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην μειονοτική υποψηφιότητα μετά την άρνηση Καπζά που θεωρούνταν «δυνατό» χαρτί  και την επίσης άρνηση Μπηρόλ. Οι ελπίδες όλων στρέφονται πλέον στον Χατζημεμίς Τουρκές ο οποίος είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στη λίστα των υποψηφίων.

Ο Καρατζαφέρης θ’ ανακατέψει την τράπουλα;

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες εντός των ημερών θέτοντας σε κρίση της Ολομέλειας τις υποψηφιότητες που θα εγκρίνουν οι νομαρχιακές τους επιτροπές η είδηση σκάει σαν βόμβα και έρχεται από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος σε κάποιο νομό της Θράκης, «λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας» όπως αιτιολόγησε.

Πιο πιθανός νομός θεωρείται ο νόμος Έβρου καθώς έχει περισσότερες έδρες  – τέσσερις τον αριθμό – και μικρότερο ποσοστό μειονοτικού στοιχείου που ως γνωστόν ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει έρεισμα, λόγω της εκφρασμένης πολιτικής του θέσης.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μας ασκούνται «πιέσεις» στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. από στελέχη της Ξάνθης με την αιτιολογία ότι η ΝΔ είναι πιο ανίσχυρη απ’ όλους τους νομούς της Θράκης σύμφωνα με τα ποσοστά της και αυτό κάνει πιο προσιτή την έδρα της στον ΛΑ.Ο.Σ. Και το ερώτημα είναι: Θ’ ανακατέψει πιθανή κάθοδος του Καραταζαφέρη την τράπουλα στον νομό μας; Την προοπτική καθόδου Καρατζαφέρη στην Ξάνθη στο ΠΑΣΟΚ την αντιμετωπίζουν μάλλον αδιάφορα καθώς δεν φοβούνται διαρροές προς τον ΛΑ.Ο.Σ., ενώ στην Ν.Δ. με έντονο σκεπτικισμό. Επιφυλάσσονται προς το παρόν για οτιδήποτε όμως προσανατολίζονται σε επανασχεδιασμό της στρατηγικής τους με βάση το ενδεχόμενο αυτό. Στον ΛΑ.Ο.Σ. Ξάνθης πάντως έχουν συνεπαρθεί απ’ αυτή την προοπτική και δηλώνουν σίγουροι ότι αν είναι ο πρόεδρος υποψήφιος θα πάρουν έδρα! Να σημειώσουμε ότι για να συμβεί αυτό πρέπει ο ΛΑ.Ο.Σ. να πάρει ποσοστό άνω του 8% στην Ξάνθη. Και αυτό θεωρείται από τον ΛΑ.Ο.Σ. εφικτός στόχος.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…