Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 ‘Περιπέτεια’ η διέλευση από την Κουγιουμτζόγλου

‘Περιπέτεια’ η διέλευση από την Κουγιουμτζόγλου

0

Η ανάπλαση στο κέντρο της Ξάνθης δημιουργεί νέα δεδομένα στην κυκλοφοριακή κίνηση ολόκληρης της πόλης. Από τη μια οι οδηγοί που πλέον δεν μπορούν να περάσουν μέσα από την πλατεία και από την άλλη η προσπάθεια των οδηγών να βρουν διέξοδο ώστε να εισέρχονται στο κέντρο έχουν κάνει πολυσύχναστους μερικούς μικρούς δρόμους του κέντρου που πλέον υποφέρουν από την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ένας από αυτούς είναι η οδός Κουγιουμτζόγλου από την 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Μπρωκούμη. Το υπόλοιπο κομμάτι της οδού μέχρι και την Μιχαήλ Καραολή πρόσφατα διαμορφώθηκε, αλλά, δυστυχώς κανείς, πεζός ή οδηγός, δεν μπορεί να το απολαύσει, , αφού τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά, και επάνω στο πεζοδρόμιο έχουν δημιουργήσει και πάλι ένα στενότατο σημείο από το οποίο μπορούν τα αυτοκίνητα να διασχίσουν την οδό.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δυσχερής στο επάνω κομμάτι της Κουγιουμτζόγλου, όπου επί σειρά ετών δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Τα πεζοδρόμια είναι στενότατα, τα κράσπεδα κατεστραμμένα, ο δρόμος γεμάτος λακκούβες και ασυνείδητοι ή απεγνωσμένοι οδηγοί παρκάρουν στη μία άκρη. Κατεβαίνοντας την κατηφόρα από την 28ης ο οδηγός αναρωτιέται καθημερινά πόση ώρα θα κάνει να περάσει και από πόσους καθρέφτες θα περάσει ‘ξυστά’. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, η κατάσταση έχει καλυτερεύσει και αυτό γιατί… γίνονται έργα σε μια διπλανή οικοδομή και προκειμένου να διέρχονται τα φορτηγά έχουν βάλει απαγορευτική ταινία στο δρόμο!

Το «Ε» απευθύνθηκε στο δήμο και η κ. Μανά, προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, μας ενημέρωσε ότι η ανάπλαση της Κουγιουμτζόγλου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ‘Αστική Αναγέννηση’, και περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Εκτιμήσεις, όμως, δεν μπορούν να γίνουν σχετικά με την υλοποίησή του, αφού το ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι πενταετές. Ενδέχεται, δηλαδή, να μην ξεκινήσει η ανάπλαση μέσα στο 2010. «Γι’ αυτό το λόγο», σημειώνει η κ. Μανά, «το έργο της ασφαλτόστρωσης εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα, ώστε να πραγματοποιηθεί με ιδίους πόρους εντός του 2010. Πάντως, ακόμη δεν έχει εγκριθεί».

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…