Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  « Η ψήφος στις 4 Οκτώβρη πρέπει να είναι κόκκινη» 

 « Η ψήφος στις 4 Οκτώβρη πρέπει να είναι κόκκινη» 

0

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΕΕ το Σάββατο  12 Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Κ.Ε. και ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Τούσσα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο Προκάτ με κορυφαίο γεγονός την παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΚΚΕ Ξάνθης, το οποίο και αποτελείται από τους: Βογιατζή Κώστα, Εφέντη Χασάν, Μαχαιρίδου Βούλα, Πυργελή Γιώργο και Φωτιάδη Δημήτρη.

Δυνατό ΚΚΕ – Δυνατό  εργατικό και νεολαιίστικο  κίνημα

Παρουσία στελεχών του κόμματος καθώς και με συμμετοχή της νεολαίας  -στο προαύλιο του πανεπιστημίου πραγματοποιούνταν το 35ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, με σύνθημα «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» –   ο κ. Τούσσας –  απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία και τον εργαζόμενο  λαό της Ξάνθης «για  μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ   στις εκλογές στις 4 Οκτώβρη»  

«Το ΚΚΕ σας καλεί να κάνετε το ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Βρίσκονται στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Καμία ανοχή  στα κόμματα του κεφαλαίου στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ  και στις πολιτικές δυνάμεις  που  κάνουν τη ζωή  της νεολαίας  αδιέξοδη.

Καμία  αποχή δεν δικαιολογείται. Καλούμε τους νεολαίους και γενικότερα τους εργαζόμενους  που  στις ευρωεκλογές  επέλεξαν το δρόμο της αποχής νομίζοντας ότι θα στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά με πείσμα, και επειδή είδαν ότι το μήνυμα αυτό όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά έρχεται «μπαράζ»  αντιλαϊκών μέτρων, τώρα αποφασιστικά, να συμμετέχουν  ενεργά στη μάχη των εκλογών,  να ψηφίσουν  μαζικά το ΚΚΕ.   Η ψήφος της νεολαίας και  του εργαζόμενου  λαού   στις εκλογές στις 4 Οκτώβρη πρέπει να είναι κόκκινη,  ψήφος  στο ΚΚΕ. Δυνατό ΚΚΕ  σημαίνει Δυνατό  εργατικό και νεολαιίστικο  κίνημα», τόνισε ο κ. Τούσσας επισημαίνοντας ότι με ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές μπορεί να ανοίξει ο δρόμος που θα παραμερίσει εκβιασμούς, μηχανισμούς μοιρολατρίας και απογοήτευσης.

«Μπορούμε να ζητήσουμε την ψήφο από τους  εργαζόμενους, ακόμα και απ’ αυτούς που δεν συμφωνούν σ’ όλα μαζί μας.

Γιατί έχουμε στρατηγική που είναι στη μια όχθη με τον εργαζόμενο λαό κατά των μονοπωλίων, είμαστε σε θέση να συνδυάζουμε σωστά την πάλη στα καθημερινά προβλήματα, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, για να περάσουμε σε αντεπίθεση.

Ο μόνος ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος  δρόμος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, είναι η ενδυνάμωση της αντιιμπεριαλιστικής –αντιμονοπωλιακής πάλης, για  ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και τη λαϊκή ευημερία», κατέληξε ο κ. Τούσσας.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…