Μόλις κλείσαν οι κάλπες

0

Τα ποσοστά του συγκεντρωτικού exit-poll των 7 δημοσκοπικών εταιριών που ανακοινώθηκε στις 7 ακριβώς, αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, ήταν κατατοπιστικά σχετικά με τη θέση των κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ωστόσο, για τους υποψήφιους βουλευτές η νύχτα έμελλε να είναι μακρά προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν και για κάποιους το αποτέλεσμα θεωρούνταν προεξοφλημένο από νωρίς, ενώ για άλλους ο ‘μαραθώνιος’ κράτησε μέχρι αργά.

Για το μέλλον των κομμάτων, όμως, η κάλπη είχε μιλήσει. Οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις στο «Ε», σχολιάζοντας τη θέση των παρατάξεων τους και εκφράζοντας τις πρώτες εντυπώσεις.

Από την πρώτη στιγμή πανηγυρικό το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, του μεγάλου νικητή των εκλογών, πικρία στη Νέα Δημοκρατία και λιγότερο στο ΚΚΕ, ενώ ικανοποιημένοι οι γραμματείς σε ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

 

Πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Αχιλλέας Τσαρτσαράς: «Όλα τα Exit poll δείχνουν αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο, όντος είναι αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δείχνει ότι ο λαός πείσθηκε από τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, πίστεψε στον Γ. Παπανδρέου και τον τίμησε με την ψήφο του. Το ΠΑΣΟΚ είναι όχι μόνο έτοιμο να ξεκινήσει από αύριο, αλλά ήταν έτοιμο εδώ και καιρό, είναι πανέτοιμο».

 

Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης: «Συγχαίρω το ΠΑΣΟΚ για τη νίκη του. Ευχαριστώ του ελάχιστους συνεργάτες που στήριξαν την δύσκολη προσπάθεια της ΝΟΔΕ».

 

Γραμματέας Ν.Ε. ΚΚΕ Ξάνθης, Βογιατζής Κώστας: «Το ΚΚΕ είναι λίγο πεσμένο πανελλαδικά σε σχέση με τις εκλογές του 2007. Δώσαμε σκληρή μάχη στη λογική να μην εγκλωβιστεί ο πολίτης από τη λογική του δικομματισμού. Αλλά τέθηκαν διλήμματα και ουσιαστικά έγινε ένα εμπόριο ελπίδας. Στο νομό μας επίσης είμαστε πεσμένοι. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα της μειονότητας στο νομό μας στην πλάτη της οποία παίχτηκαν μικροπολιτικά συμφέροντα και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη μάχη του να συσπειρώσει ακόμα πιο δυναμικά τους εργαζόμενους ενάντια στην εργασιακή λαίλαπα που τους περιμένει».

 

Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Καλιαμπάκας Νίκος: «Τα αποτελέσματα που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα exit-polls είναι καλά, αφού πετύχαμε να είμαστε στη βουλή. Ανέκτησε ένα κομμάτι από το χαμένο έδαφος, σε σχέση με αυτά που έδειχνε κατά την προκήρυξη των εκλογών».

 

Γραμματέας ΛΑΟΣ Ξάνθης, Χαραλαμπίδης Ιωσήφ: «Πάμε πολύ καλά. Είχα προβλέψει ότι θα πάμε πολύ καλά και στο νομό»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…