Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το «μαγαζί» και ο …ανεπαρκής «διευθυντής»!

Το «μαγαζί» και ο …ανεπαρκής «διευθυντής»!

0

Έκδηλο ήταν το στοιχείο της αναπτέρωσης του ηθικού και της αισιόδοξης προοπτικής νίκης στις επερχόμενες ευρωεκλογές – εθνικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στη συνεστίαση του Σαββάτου 4 Απριλίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», με ομιλητή τον γραμματέα του κόμματος κ. Γιάννη Ραγκούση και προσκεκλημένους όλους τους αιρετούς και μη, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Η βραδιά ξεκίνησε με βίντεο από τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΣΟΚ, από την ίδρυσή του από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου έως σήμερα …για να ξαναθυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι! Ιστορικές στιγμές από τη δράση του Ανδρέα Παπανδρέου, της Μελίνας, του Γιώργου Γεννηματά, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ιστορικές φράσεις που σημάδεψαν την ιστορία του κινήματος και καθόρισαν την ιστορία της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Το «μαγαζί» και ο …ανεπαρκής «διευθυντής»
Στην πολιτική εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης , κ. Αχιλλέας Τσαρτάρας και στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης εκφώνησε ομιλία στην οποία έδωσε το πολιτικό στίγμα του κόμματος με ιδιαίτερη αναφορά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης την οποία περιέγραψε με τον ακόλουθο γλαφυρό τρόπο: «Παραδώσαμε σ’ ένα νέο διευθυντή (Καραμανλή), ένα «μαγαζί» (Ελλάδα), με ελκυστική βιτρίνα (έργα υποδομής – ισχυρή οικονομία – υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ) και μεγάλη «πελατεία» (διεθνές κύρος). Η νέα διεύθυνση (κυβέρνηση ) όμως ζητούσε από τον ιδιοκτήτη (ελληνικό λαό) όλο και περισσότερα κεφάλαια (φόρους) για τις διαχειριστικές της ανάγκες. Όμως το προσωπικό διαμαρτύρεται ότι κάποιοι απ’ αυτούς απολαμβάνουν προνόμια (γαλάζια παιδιά)! Όταν ανέκυψε η οικονομική κρίση ζητήσαμε εκλογές . Σ’ αυτούς που μας κατηγορούν απαντάμε: Πως είναι δυνατόν να αφήσουμε τον ίδιο διευθυντή όταν αποδείχτηκε ανεπαρκής στην διαχείριση του «μαγαζιού»; Πρόκειται για θέση ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό»!
Επεξηγώντας το παράδειγμα επέρριψε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση στο πεδίο της διαχείρισης της κρίσης αλλά και στην έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της και στην ανετοιμότητα της ελληνικής οικονομίας να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια κρίση εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης που την κατέστησαν ανίσχυρη.
Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία και την υγεία καθώς και στην πρόταση του για πράσινη ανάπτυξη ως μεσοπρόθεσμη απάντηση στην κρίση.
Τέλος χαιρέτησε συντροφικά όλους τους παρευρισκόμενους συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Μάντατζη και τον γραμματέα κ. Τσαρτσάρα.

Μαριάννα Ξναθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…