Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Όργιο «γαλάζιων» προεκλογικών ρουσφετολογικών προαγωγών και μετατάξεων!

Όργιο «γαλάζιων» προεκλογικών ρουσφετολογικών προαγωγών και μετατάξεων!

0

Όργιο ρουσφετολογικών  προεκλογικών προαγωγών και μετατάξεων προσωπικού με επιβάρυνση της ΣΕΚΑΠ 300.000 ευρώ ετησίως, με παραποίηση του πρακτικού του Δ.Σ. της 28ης Αυγούστου, καταστρατήγησης του καταστατικού της εταιρείας, και πλαστογράφησης – υφαρπαγής υπογραφών των μελών του Δ.Σ.   καταγγέλλουν εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, «δείχνοντας» ευθέως τον αντιπρόεδρο κ. Ράπτη για τον οποίο λένε ότι «εξαργύρωσε γραμμάτια του Κοντού για ψήφους». Οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε 4ωρη στάση εργασίας το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου με αίτημα: «…να ανακληθούν και να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που προκύπτουν από ένα Δ.Σ. παρατύπως…»., όπως τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου Εργατοτεχνητών και υπαλλήλων κ. Λειβαδίτης.

ΣΕΚΑΠ ώρα 11.30 το πρωί: Οι εργαζόμενοι έτοιμοι να λυντσάρουν τον Ράπτη

Έτοιμοι να ορμήσουν μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Δ.Σ. της εταιρείας υπό την προεδρία του κ. Νίκου Παππά και να …λυντσάρουν τον κ. Ράπτη ήταν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ. Για το λόγο αυτό υπήρχε και περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας στην αυλή της εταιρείας. Μιλώντας στο «Ε» κατήγγειλαν «γαλάζιες» προεκλογικές  και ρουσφετολογικές μετατάξεις και προαγωγές προσωπικού από τον κ. Ράπτη με πρώτο και καλύτερο τον γιο του που από το λεβητοστάσιο τον τοποθέτησε αυτόν και τους υπόλοιπους 52 σε διοικητικά πόστα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ενώ όλοι οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ αφού οι πληρωμές είναι 5 – 6 του μήνα!

Έπνεαν τα μένεα εναντίον του κάνοντας λόγο «για την γνωστή πρακτική Ράπτη» που μέσα από «παρανομίες και παρατυπίες, παίζει το παιχνίδι του Κοντού, ζημιώνοντας τη ΣΕΚΑΠ».

«Δεν ξέρουμε αν είναι μόνο αυτές… Δεν ήταν κανένας πρόεδρος στις αποφάσεις και στα πρακτικά για να ξέρει ποιος υπέγραψε και τι υπέγραψε. Αυτό είναι προς διερεύνηση. Πρόσφατα είχαμε εκλογές. Η  κυβέρνηση κατέρρευσε… Όσοι διορίστηκαν απ’ αυτή την κυβέρνηση σε ιδιαίτερους χώρους και οργανισμούς έχουν τις παράπλευρες πολλαπλάσιες ή τις ίδιες απώλειες. Το ίδιο έχει συμβεί και στη ΣΕΚΑΠ. Η αναστάτωση προέκυψε από αποφάσεις που προέκυψαν σε μια προεκλογική περίοδο για τους ευνόητους λόγους. Και αυτές ήταν παράνομες γιατί βάσει νόμου απαγορεύονται υπηρεσιακές μεταβολές σε προεκλογική περίοδο. Πάντα υπήρχε μια αναστάτωση προεκλογικά…Και η ΣΕΚΑΠ είναι ο χώρος τέτοιος που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις!  Οι διοικήσεις είναι πρώην συνεταιριστές και απ’ ότι φαίνεται είναι και συνδικαλιστικές όπως είναι ο παρών πρόεδρος. Εξ’ άλλου υπάρχει παράδοση με τους προέδρους. Όλοι μετά τη ΣΕΚΑΠ όπως ο Κουρτίδης και ο Καραγκιοζόπουλος εκλέχτηκαν βουλευτές. Μόνο ο κ. Παππάς αν και υποψήφιος δύο φορές δεν κατάφερε να εκλεγεί Σ’ αυτή τη διοίκηση που αποχωρεί ατάκτως ζητάμε να μην αφήσει εκκρεμότητες στη διαχείριση του προσωπικού. Έχει κάνει ανακατατάξεις εσωτερικού κανονισμού, μετατάξεις και προαγωγές», δηλώνει ο κ. Λειβαδίτης.

Παππάς σε ρόλο πυροσβέστη

Γύρω στις 1μ.μ. τέλειωσε η συνεδρίαση, ο κ. Ράπτης αποχώρησε ολοταχώς στα ιδιαίτερα γραφεία χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους εργαζόμενους και ο κ. Παππάς ανέλαβε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους. Μπρος στην είσοδο της εταιρείας τους ανήγγειλε ότι «θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και όλα θα πάνε καλά». Παράλληλα τους είπε να διακόψουν τη στάση εργασίας. Ο κ. Λειβαδίτης φάνηκε θετικός σ’ αυτό όμως η πλειονότητα των εργαζόμένων δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του κ. Παππά, ζητούσαν επίμονα ακριβείς δεσμεύσεις και ικανοποίηση του αιτήματός τους για ανάκληση όλων των αποφάσεων. Ο κ. Λειβαδίτης προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα και εκεί διαφάνηκε μια διάσταση απόψεων μεταξύ των εργαζομένων και του προέδρου και ακούστηκαν φράσεις εναντίον του που υποδηλώνουν ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του συνόλου των εργαζομένων!

Μπρος στην επιμονή των εργαζόμενων και μπρος στις απειλές ότι θα ανέβουν στο γραφείο του Ράπτη ο κ. Παππάς δέχτηκε να μιλήσει στους εργαζόμενους στην αίθουσα συνεδριάσεων  κεκλεισμένων των θυρών. Ήταν μάλιστα τόση η …μυστικοπάθεια που τους κατέλαβε όλους ξαφνικά που ήθελαν τους δημοσιογράφους να τους αποβάλλουν και από την τον προθάλαμο της αίθουσας και γι’ αυτό το λόγο προκλήθηκε ένας φραστικός διαπληκτισμός!

Ανάκληση παραίτησης Παππά

Μετά την ενημέρωση των εργαζομένων ο κ. Παππάς  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «παραμένει πρόεδρος της εταιρείας αλλά απέφυγε (σαν το διάβολο το λιβάνι) να μιλήσει επί της ουσίας και να αναφερθεί στον κ. Ράπτη και τις πρακτικές που ακολούθησε που αποτέλεσαν και αφορμή για όλη αυτή την εργασιακή αναστάτωση: «Η εταιρεία έχει ένα διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχει θέμα παραίτησης από κανένα Αυτό που προέχει δεν είναι αν είναι ο Παππάς πρόεδρος ή οποιοσδήποτε άλλος, το ζητούμενο είναι το καλό της εταιρείας. Δεν κάνουν καλό στη ΣΕΚΑΠ όλα αυτά

Αφορά της τοπική κοινωνία. Από την μεριά μου κάνω πάντοτε ότι μπορώ για να πάει η εταιρεία καλά.

Το Δ.Σ της εταιρείας εκλέγεται από  τη γενική συνέλευση των μετόχων». Σε ερώτησή μας αν φέρει ευθύνη ο ίδιος ως πρόεδρος για όλα αυτά δήλωσε: «Το Δ.Σ. της εταιρείας σύμφωνα με το καταστατικό έχει την ευθύνη διοίκησης της εταιρείας…»

Παρά την εμφανή προσπάθεια του κ. Παππά να μη πει τίποτε… επί της ουσίας εν αναμονή και των νέων εξελίξεων στο Δ.Σ. ακούστηκαν οργισμένες φωνές εργαζομένων που έλεγαν πολλά επί της ουσίας: «Τα δικαιώματα μας ζητήσαμε…Βάλατε όλο το σόι σας εδώ αδέλφια γιους, ξαδέλφια και νύφες!»

Προσπαθεί να τα «μπαλώσει» ο Ράπτης!

Με το γνωστό του ύφος απαντά σ’ όλα αυτά ο κ. Ράπτης με τον οποίο επικοινώνησε το «Ε», όμως πέφτει σε αντιφάσεις. Και ιδού το αιτιολογικό του όπως το καταγράφει το «Ε»: Η απόφαση για τις μετατάξεις πάρθηκε στο Δ.Σ. της 28ης Αυγούστου αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω της προεκλογικής περιόδου». Είναι γνωστό ότι στο Δ.Σ. της 28ης Αυγούστου πάρθηκε απόφαση για 25 προαγωγές και μετατάξεις όχι για 53!  Όταν του θέσαμε προ της άλλης ανακρίβειας… ότι δηλαδή στις 28 Αυγούστου δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές και συνεπώς δεν υπήρχε τέτοιο θέμα και επιπλέον εφόσον δεν υλοποιήθηκαν τότε, γιατί υλοποιήθηκαν 2 μέρες πριν τις εκλογές, είπε ότι τα πρακτικά του Δ.Σ. της 28ης Αυγούστου υπογράφτηκαν στο Δ.Σ. της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό το Δ.Σ. όμως υπήρχε έγγραφη παραίτηση Παππά και αναβλήθηκε για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (χθες) συνεπώς πώς υπέγρ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …