Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Οι «σκληροπυρηνικοί» γυρνάν την πλάτη στον Μάντατζη;

Οι «σκληροπυρηνικοί» γυρνάν την πλάτη στον Μάντατζη;

0

Παρότι η ραστώνη είναι σύνηθες φαινόμενο του καλοκαιριού ωστόσο θεωρήθηκε… ανεπίτρεπτο για το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα σ’ όσους μετέχουν στην πολιτική σκηνή, λόγω της μεγάλης πιθανότητας που δίνουν πολιτικοί αναλυτές για προκήρυξη εκλογών τον Σεπτέμβριο. Στη Ν.Δ. φαινομενικά εφαρμόζουν την τακτική «ουδείς λόγος περί εκλογών» ενώ στο ΠΑΣΟΚ που ζητά επιμόνως εκλογές όλοι βρίσκονται υπ’ ατμόν, θέτοντας σε ετοιμότητα τις μηχανές προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν.

Επαφές ΠΑΣΟΚ με Μπουρχάν

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ παρότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές εντούτοις…υποβόσκει και ένας προβληματισμός αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Μάντατζη. Και μπορεί μεν η υποψηφιότητά του να θεωρείται βεβαία έπειτα και από την «ευθυγράμμισή» του με το κόμμα, αυτή όμως του κόστισε τη ρήξη με τη Συμβουλευτική, ο προβληματισμός όμως έγκειται στο αν ο κ. Μάντατζη συνεχίζει να έχει εκείνο το έρεισμα στην μειονότητα που τον ανέδειξε πρώτο βουλευτή του νομού με 16.000 ψήφους στις εκλογές του 2007. Έτσι όπως μάθαμε άρχισαν διερευνητικές επαφές από κεντρικά στελέχη με τον έτερο…Καπαδόκη του ΠΑΣΟΚ τον άλλοτε υποψήφιό του κ. Μπαράν Μπουρχάν!

Μπαράν Μπουρχάν: «Θέλω να είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μαζί με τον Μάντατζη»

Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε» έδωσε την αποκλειστική αυτή πληροφορία προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να δεχτεί να είναι μαζί με τον κ. Μάντατζη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης δήλωσε ότι απέκλεισε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με την Ν.Δ! Υπενθυμίζουμε ότι του είχε γίνει ανάλογη πρόταση στις εκλογές του 2007, γεγονός που όταν βγήκε στο φως από ρεπορτάζ του «Ε» είχε ταράξει τα νερά στην τοπική ΝΟΔΕ!

Ο κ. Μπουρχάν είπε και κάτι πολύ ενδιαφέρον στο «Ε»! Ότι απ’ όσο γνωρίζει η μειονότητα θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ αλλά όχι τον κ. Μάντατζη από τον οποίο δεν είναι ικανοποιημένη από το έργο του ως βουλευτής ούτε  ότι εκπροσώπησε τα συμφέροντά της.

Οι «σκληροπυρηνικοί» γυρνάν την πλάτη στον Μάντατζη;

Και μπορεί βέβαια ο κ. Μπουρχάν να διατείνεται ταύτα, για ανταγωνιστικούς λόγους αφού και ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ όμως η προσπάθεια να παραμεριστεί και να περιθωριοποιηθεί ο κ. Μάντατζη από μερίδα της μειονότητας είναι εμφανής. Και προς επίρρωσιν τούτου σας μεταφέρουμε ένα πρόσφατο συμβάν σε μια εκδήλωση της «ΤΕΞ», την ημέρα γιορτής του πατέρα, στην οποία παρευρίσκονταν ο Τούρκος Πρόξενος, ο ψευδομουφτής, ο κ. Μάντατζη και άλλοι. Και ενώ χαιρέτησαν στην εκδήλωση ο Τούρκος Πρόξενος και ο ψευδομουφτής, ο πρόεδρος της ΤΕΞ κ. Μεχμέτ Χατζηχαλήλ αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον παρόντα βουλευτής επικαλούμενος το καταστατικό! Κι όταν ο κ. Μάντατζη ζήτησε να δει τι καταστατικό είναι αυτό που απαγορεύει τον χαιρετισμό από έναν βουλευτή, ο κ. Χατζηχαλήλ είπε ότι είναι …προφορικό! Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας και οι σχέσεις του με τον ψευδομουφτή βρίσκονται στο ναδίρ. Αυτά και μόνο καταδεικνύουν  ότι τουλάχιστον στους «σκληροπυρηνικούς» της μειονότητας ο κ. Μάντατζη δεν είναι αποδεκτός. Απομένει να δούμε πόσο αυτό θα επηρεάσει το ΠΑΣΟΚ και τι μέρος επί του συνόλου της μειονότητας καταλαμβάνουν οι λεγόμενοι «σκληροπυρηνικοί».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […