Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Βράζει ο τόπος» στα χωριά την μειονότητας

«Βράζει ο τόπος» στα χωριά την μειονότητας

0

«Βράζει ο τόπος» στα χωριά την μειονότητας σε βουνό και κάμπο! Η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη και έκρυθμη αναφορικά με τους υποψήφιους Μάντατζη – Μαλκότς  – Ζεϊμπεκ που γίνονται έκτροπα. Όπως αυτό που έγινε σε καφενείο στον Εχίνο που …ήρθαν στα χέρια ο Μάντατζη του ΠΑΣΟΚ με τον Ζεϊμπεκ Χουσεϊν του ΣΥΡΙΖΑ! Όπως κι αυτό που έγινε και στο χωριό του Μάντατζη όταν ο αδελφός του έδιωξε τον Μαλκότς από το χωριό όταν πήγε να ζητήσει στήριξη φωνάζοντάς τον «διασπαστή»!

«Βράζει ο τόπος»σε βουνό και κάμπο!

Σε πεδίο …βολής των μειονοτικών υποψηφίων έχει μεταβληθεί ο Εχίνος καθώς θεωρείται «οχυρό» της Συμβουλευτικής και του Τουρκικού Προξενείου. Απ’ την στιγμή λοιπόν που ο Τσετίν Μάντατζη έχει χαρακτηριστεί «κακό παιδί» από την Συμβουλευτική, η οποία και έχει χρίσει «εκλεκτούς» τους Μαλκότς – Ζεϊμπεκ – Αϊσέλ – Μποδούρ, ο Τσετίν αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες αποδοχής και δημιουργεί αντιδράσεις κάθε εμφάνισή του που εκφράζονται με τον τρόπο που περιγράψαμε.

Σ’ ότι αφορά τα άλλα χωριά όπως η Γλαύκη, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ανήκουν στη σφαίρα επηρεασμού της Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχάσαν η οποία προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπιστική στάση, τουτέστιν: και τον υποψήφιο του κόμματος της να υποστηρίξει και να μην τα «σπάσει» με την Συμβουλευτική!

Ο Αχμέτ Μετέ και ο Χουσεϊν Μπαντάκ εξαπολύουν μύδρους κατά του Μάντατζη και το κλίμα φορτίζεται…

Ωστόσο πολύ έγκυρες πληροφορίες του «Ε» κάνουν λόγο ότι τελικά ένας μικρός αριθμός ψηφοφόρων που υπολογίζεται σε 3.000 θα υπακούσει στα κελεύσματα της Συμβουλευτικής και θα στηρίξει τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αναλογία 1000 ψήφοι στον Μαλκότς και 2.000 στον Ζεϊμπέκ. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογοι ήταν οι ψήφοι του Λευκού στις ευρωεκλογές του 2007, που εκπροσωπεί και τη δύναμή της Συμβουλευτικής.

Ποια είναι τα προγνωστικά

Παρότι υπάρχει μια φημολογία ότι ο Μαλκότς θα πάρει 7000 ψήφους καλά ενημερωμένοι κύκλοι της μειονότητας λένε ότι «δεν τραβάει». Κι αυτό το αποδίδουν αφ’ ενός στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα ΠΑΣΟΚ, λένε μάλιστα ότι «στο βουνό το ΠΑΣΟΚ ζει μέρες του ΄81» και αυτοί που δεν θέλουν να ψηφίσουν τον Μάντατζη θα ψηφίζουν χριστιανό υποψήφιο– άλλωστε τουλάχιστον 5.000 ψήφοι από τους 30.000 της μειονότητας στην Ξάνθη πάνε σε χριστιανούς υποψηφίους παρά τη γραμμή Συμβουλευτικής και Προξενείου «Η ψήφος του «τούρκου» σε «τούρκο» – και αφ’ ετέρου γιατί στην μειονότητα υπάρχει ακόμη μια προκατάληψη για τα αριστερά κόμματα και τον κομμουνισμό!  

Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για μείωση της δύναμης του Κοντού στο βουνό, ενώ τους μειονοτικούς υποψήφιους της Ν.Δ. Αϊσέλ και Μποδούρ τους υπολογίζουν όσο και τις ψήφους του Ορχάν Χατζηιμπράμ δηλαδή συνολικά στους 2.000 – 2.500 ψήφους.

Σύμφωνα μ’ αυτούς τους υπολογισμούς ο Μάντατζη θα πάρει γύρω στις 10.000 – 11.000 ψήφους χάνοντας 5.000 ψήφους από τις εκλογές του 2007!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […