«ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ»

0

Παράνομη και αδιαφανή πρόσληψη κοινωνικής λειτουργού στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας της ΔΕΑΞ καταγγέλλει η Δημοτική Σύμβουλος  της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή»,  κα Ειρήνη Δαλάτση. Συγκεκριμένα στην καταγγελία της αναφέρει:

Παλιά τους τέχνη κόσκινο…

«Τώρα που και οι νεότεροι και πρωτάρηδες  δημοτικοί σύμβουλοι (όπως λέμε Φανουράκης Εμμανουήλ) της συμπολίτευσης έμαθαν γρήγορα το μάθημα "αδιαφανής πρόσληψη – γιατί έτσι μας αρέσει" δεν έχετε αγαπητοί συμπολίτες να ανησυχείτε για τίποτε. Με αυτόν τον τρόπο όλα θα λειτουργούν ρολόι, εκτός αν έχετε ή είστε ένα άνεργο παιδί που διαθέτει όλα τα προσόντα, την όρεξη και την ανάγκη για δουλειά ΑΛΛΑ πάντα σας προλαβαίνει κάποιος άλλος!

Εκείνο που  είναι εντυπωσιακό αλλά αποτελεί και πανελλαδική πρωτοτυπία είναι η αμισθί εθελοντική εργασία  με το αζημίωτο  στα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας με την υπόσχεση όμως της μελλοντικής αποκατάστασης με αναδρομική ισχύ: συγκεκριμένα στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς (ΒΠΣΔΞ)  και το ΚΑΠΗ κατά το παρελθόν και τώρα, στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Μέριμνας της ΔΕΑΞ μετά την αποχώρηση της Κοινωνικής λειτουργού. 

Ο κοινωνικός λειτουργός είναι ο επιστήμονας που διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα των περιπτώσεων που ασχολείται, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές δυσλειτουργίες  ενός ατόμου, μιας ομάδας αλλά και της κοινότητας. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κάποιος  να πιστεύει ότι ασκεί σοβαρή κοινωνική πολιτική με "προφορικές-μυστικές προσλήψεις", χωρίς όρους και δεσμεύσεις εκατέρωθεν.

 Καταγγέλλω τις μεθόδους σας, λοιπόν, κι επιμένω στη θέση μου:

 – ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ –

 Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε την ελπίδα για εργασία από τα άνεργα παιδιά που δε γνωρίζετε στερώντας τους το νόμιμο δικαίωμά τους να συμμετάσχουν σε μια διαφανή διαδικασία πρόσληψης και να δώσουν επί ίσοις όροις τη δική τους μάχη για την επαγγελματική τους  αποκατάσταση!!!!!

 ΠΑΡΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!»

ΔΕΑΞ: «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: Η συγκεκριμένη Κοινωνική Λειτουργός είναι εθελόντρια…»

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΕΑΞ κ. Φανουράκη, ο οποίος κάνει λόγο για «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ» που έχουν ως κίνητρο «μικροκομματικές αντιλήψεις». Διατείνεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόσληψη από το παράθυρο στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας  και ότι η συγκεκριμένη Κοινωνική Λειτουργός είναι εθελόντρια που παρέχει την εθελοντική της προσφορά αμισθί στην υπηρεσία ‘Βοήθεια στο Σπίτι’».

Απάντηση ΔΕΑΞ

«Είναι φορές που οι μικροκομματικές αντιλήψεις οδηγούν σε μικροπρεπείς

συμπεριφορές και παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Όταν υπάρχουν

ανυπόστατες και αναληθείς καταγγελίες που προέρχονται από εκλεγμένους

αντιπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι λειτουργούν ως καθοδηγητές γνώμης, γίνεται φαιδρό.

Δεν έχει υπάρξει καμία πρόσληψη από το παράθυρο στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας. Η κοινωνική πολιτική για εμάς είναι μείζονος σημασία και πρωταρχικός μας σκοπός και δεν συνάδει με τα ανωτέρω κακότροπα σενάρια.

Η συγκεκριμένη Κοινωνική Λειτουργός είναι εθελόντρια. Παρέχει την εθελοντική της προσφορά αμισθί στην υπηρεσία ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ όπως εκατομμύρια εθελοντές ανά τον κόσμο. Τούτο είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και ένα αγκάλιασμα στον πλησίον μας. Συγκεκριμένα έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής Κοινωνική Διοίκηση με κατεύθυνση την κοινωνική εργασία. Είναι τιμή για όλους μας η εθελοντική εργασία και άνθρωποι που ανιδιοτελώς προσφέρουν…Είναι επίσης ντροπή να αμαυρώνουμε την κοινωνική ζωή του τόπου από προσωπικές πικρίες και θυσιάζοντας ‘υπολήψεις’ στο βωμό

μιας κακόβουλης παραταξιακής πολιτικής».

Μαριάννα Ξανθοπουλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…