Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Σε δύσκολους καιρούς παίρνετε το πτυχίο σας…»

«Σε δύσκολους καιρούς παίρνετε το πτυχίο σας…»

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, στις 10:00, η τελετή της ορκωμοσίας των διπλωματούχων όλων των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο αμφιθέατρο «Καραθεοδωρής» της Πανεπιστημιούπολης, στα Κιμμέρια.
Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας ήταν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων και Προσωπικού, καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής κ. Ιωάννης Διαμαντής, εκπρόσωποι των Τμημάτων της Σχολής, καθώς και εκπρόσωποι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ Σ. Σ., του προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, όπως και πλήθος φίλων και συγγενών των ορκισθέντων, που κατέκλυσαν τον χώρο του αμφιθεάτρου.
Απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παριστάμενους, ο κ. Καραμπίνης δήλωσε «ταυτόχρονα χαρούμενος και συγκινημένος» για τους απόφοιτους της Σχολής που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τους κύκλους των σπουδών τους και κατάφεραν να βρίσκονται στην συγκεκριμένη τελετή. Δεν παρέλειψε όμως να επαινέσει ταυτόχρονα και τους γονείς των ορκισθέντων «για τις θυσίες στις οποίες υπεβλήθησαν για να μπορούν σήμερα να νιώθουν μία δικαίωση για τους κόπους τους», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι χαιρετισμοί τόσο του κ. Διαμαντή, όσο και των εκπροσώπων των Τμημάτων της Σχολής, καθώς και του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης, οι οποίοι στάθηκαν κυρίως τόσο στον αγώνα των ορκισθέντων και των γονέων τους προς την αποφοίτησή τους, όσο και στους καινούριους αγώνες οι οποίοι περιμένουν τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες της χώρας μας. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η αναφορά του κ. Διαμαντή για τις πιέσεις που ασκούνται για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και την αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων ως ομόβαθμα «κάτι που θα υποβαθμίσει τόσο τους τίτλους όσων αποφοιτούν από τις Πολυτεχνικές Σχολές». Δεν παρέλειψε επίσης ν’ αναφερθεί, έστω και έμμεσα στην τρέχουσα οικονομική κρίση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, αναφερόμενος προς τους πρώην φοιτητές, ότι «δυστυχώς παίρνετε το πτυχίο σας σε δύσκολους καιρούς…».
Στη συνέχεια έγινε η ορκωμοσία των πτυχιούχων, με την ανάγνωση του όρκου από δύο εκ των αριστούχων της σχολής, με ταυτόχρονη επανάληψή του από το σύνολο των πτυχιούχων, μπροστά σε ένα συγκινημένο ακροατήριο, που αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από φίλους και συγγενείς των πρώην φοιτητών.
Τέλος, απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία στους αριστεύσαντες, τόσο από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής όσο και από την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης και διπλωματούχο μηχανικό, κα Ελένη Χατζηγεωργίου.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…