Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Οι δράσεις του υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια και τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου»

«Οι δράσεις του υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια και τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου»

0

Η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Τούρκος Πρόξενος κ. Μουσταφά Σάρνιτς έφτασε στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Λομβέρδου προς την υπουργό Εξωτερικών κα Μπακογιάννη. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται σε δράσεις του Προξενείου και του ιδίου του Προξένου κ. Μουσταφά Σάρνιτς προσωπικώς, « οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια και τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου σχετικώς με τις δραστηριότητες των προξενικών αρχών». Επ’ αυτών θέτει δύο ερωτήματα προς την υπουργό: 1)Έχει ήδη γίνει κάποια ενέργεια δια της οποίας το ελληνικό κράτος προσπάθησε να επαναφέρει τη λειτουργία του Προξενείου στα όρια της νομιμότητας, όπως αυτή διεθνώς ισχύει; 2)Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως τα όργανα του ελληνικού κράτους πρόκειται να προβούν;.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Ανδρέα Λοβέρδου
«Κύριε Υπουργέ, τα τελευταία χρόνια οι συζητήσεις και η κριτική για τη δράση του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη έχουν ενταθεί. Φυσικά ο διάλογος δεν αφορά μια έντονη δραστηριότητα του Προξενείου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Αντιθέτως, η συζήτηση και οι σχετικές αιτιάσεις αλλά και οι μορφές αφορούν συγκεκριμένες δράσεις του Προξενείου και του ιδίου του Προξένου κ. Μουσταφά Σάρνιτς προσωπικώς, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια και τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου σχετικώς με τις δραστηριότητες των προξενικών αρχών».
Η απάντηση Βαληνάκη
«Η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών παρακολουθούν με την επιβαλλόμενη προσοχή την κατάσταση και όταν χρειάζεται παρεμβαίνουν με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…