Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Κλαδιά ατάκτως ερριμμένα…κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς

Κλαδιά ατάκτως ερριμμένα…κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς

0

Μία φωτογραφία χίλιες…λέξεις! Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι ένθεν κακείθεν της εξόδου της πόλης μας στο δρόμο που οδηγεί στον ορεινό όγκο, όπως δείχνει άλλωστε και η πινακίδα. Όπως γίνεται εμφανές υπάρχουν πολλά κομμένα κλαδιά από τα δέντρα του περιαστικού δάσους. Πρόκειται για συνήθεις εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού των δέντρων αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ξάνθης.
Κλαδιά ατάκτως ερριμένα…κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς
Τα κλαδιά αυτά έχουν κοπεί πολύ πριν από τα Χριστούγεννα – σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Δασαρχείο Ξάνθης – και παραμένουν εκεί μέχρι τώρα! Και που το μεπμπτόν θα’ λεγε κάποιος ωχαδερφιστής πολίτης; Ευτυχώς όμως υπάρχουν και άλλοι πιο ευαισθητοποιημένοι που μας καταγγέλλουν τα εξής:
Κυρία που εργάζεται στην Ξάνθη και πηγαίνει καθημερινά στη Σταυρούπολη όπου διαμένει κινδύνευσε να εκτραπεί από το δρόμο και να τραυματιστεί καθώς ο αέρας μετέφερε ένα κλαδί πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της!
Κυρία που επίσης διαμένει στη Σταυρούπολη και ενδιαφέρεται για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου της, διαμαρτύρεται για την αισθητική εικόνα που παρουσιάζει στον επισκέπτη όλη η περιοχή. Σκουπίδια και κλαδιά ατάκτως εριμμένα σίγουρα δεν είναι εικόνα που διαφημίζει την περιοχή!
Υπαίτιος ο εργολάβος
Το «Ε» απευθύνθηκε στο Δασαρχείο Ξάνθης και ο αντικαταστάτης του Δασάρχη κ. Ατματζίδη κ. Μαραγκός μας πληροφόρησε ότι το Δασαρχείο έχει αναθέσει μετά από διαγωνισμό σε κάποιον εργολάβο το κλάδεμα των δέντρων. Αυτός έχει και την ευθύνη του μαζέματος των κλαδιών τα οποία πρωτίστως θρυμματίζονται και πολτοποιούνται από ειδικό μηχάνημα. Ο κ. Μαραγκός παραδέχτηκε ότι έπρεπε ο εργολάβος ήδη να έχει μαζέψει τα κλαδιά και δεσμεύτηκε ότι το Δασαρχείο θα τον πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Άφεριμ λέμε εμείς όμως υπάρχει μια διάσταση του θέματος που καταδεικνύει το πόσο βαθιά ριζωμένα είναι στην νοοτροπία του Έλληνα κάποια κατάλοιπα του οθωμανικού παρελθόντος! Όλα λειτουργούν με αργούς ρυθμούς, όλα λειτουργούν στη βάση μιας νοοτροπίας ωχαδελφισμού! Να πιέζει ο φορέας να υλοποιήσει τη δουλειά του ο εργολάβος! Το ίδιο δηλαδή μπορεί να γίνει και σε περίοδο καλοκαιριού, οπότε τότε προστίθεται ένας ακόμη κίνδυνος, αυτός της πυρκαγιάς. Μήπως οι εργολάβοι θα’ πρεπε να είναι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…