Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Επανασυσπείρωση και ανασυγκρότηση, προτείνει ο Σαμαράς, δηλώνει

Επανασυσπείρωση και ανασυγκρότηση, προτείνει ο Σαμαράς, δηλώνει

0

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος και δεν έριξε λάδι στη φωτιά επιλέγοντας την αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο με το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη και όχι την όξυνση. Ο κ. Παναγιωτόπουλος που έχει ταχθεί στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε αντ’ αυτού περιοδεία  – αστραπή στη Θράκη ξεκινώντας από την Κυριακή το απόγευμα από  Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα – Κομοτηνή  – Ξάνθη όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο “Z – palace” και στη συνέχεια μίλησε στο Ξανθιώτικο κοινό που είχε συγκεντρωθεί.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως «σημαντικό εγχείρημα ανοιχτής συμμετοχικής δημοκρατίας» τη διαδικασία που επέλεξε η ΝΔ να εκλέξει το νέο της αρχηγό και κάλεσε όλα τα μέλη αλλά και τους φίλους του κόμματος  όλους όσους πιστεύουν στις ιδέες στις αξίες, τα ιδανικά, τις πολιτικές αρχές και την προοπτική αυτής της παράταξης να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου επισημαίνοντας ότι αν χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσουν μόνο αυτοί που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Επανασυσπείρωση και ανασυγκρότηση, προτείνει ο Σαμαράς

«Στηρίζω τον Σαμαρά γιατί πιστεύω ότι είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για αρχηγός της ΝΔ και υποψήφιος πρωθυπουργός. Δεν εμπεριέχει καμιά αντιπαλότητα ή μισαλλοδοξία αυτό για την κα Ντόρα Μπακογιάννη ή την τον κ. Ψωμιάδη. Και οι δύο τους είναι εκλεκτά στελέχη της Ν.Δ. Κρίνω απλά ότι αυτά που προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς για την ιδεολογική και πολιτική ανασυγκρότηση της Ν.,Δ. είναι πολύ πιο  κοντά στις ανάγκες και τα ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου. Η επιλογή Σαμαρά είναι επιλογή επανασυσπείρωσης, προοπτικής», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος αιτιολογώντας την απόφασή του να ταχθεί στο πλευρό του κ. Σαμαρά όταν μάλιστα ήταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύει στη επανασυσπείρωση του κόμματος χωρίς περιχαρακώσεις. Απευθύνεται στον δεξιό και κεντρώο νεοδημοκράτη καταθέτοντας την πολιτική του πρόταση που  στηρίζεται σε πολιτικό ορθολογισμό είναι πρακτική και εφαρμόσιμη όπως είπε.

Έξω η μειονότητα από τα εσωτερικά της Ν.Δ.

Επίσης σημείωσε ότι τόσο οι θέσεις του για την οικονομία όσο και τα δείγματα γραφής του στα εθνικά θέματα είναι τα πλέον ενδεδειγμένα και ότι έχει δικαιωθεί όταν διατείνονταν ότι το όνομα αποτελεί τη βάση της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων. Σ’ ότι αφορά όμως την μουσουλμανική μειονότητα ο κ. Παναγωτόπουλος συνέστησε: «Θα κάνει λάθος όποιος επιχειρήσει να αναμείξει θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην εσωτερική αναμέτρηση της Ν.Δ. ,θα προσφέρει κακές υπηρεσίες στην παράταξη».

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα και ότι η επόμενη ημέρα θα είναι μέρα ενότητας και συνοχής της παράταξης και ότι κανείς δεν  θα αμφισβητήσει και να θέσει σε κίνδυνο την ενότητα της παράταξης

Χαμηλούς τόνους για Ντόρα

Σ’ ότι αφορά το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κα Μπακογιάννη που έχει σχέση με το κόμμα που δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: « Κάποιοι θερμοκέφαλοι προφανώς συμβούλευσαν την κα Μπακογιάννη ν’  ανεβάσει τους τόνους. Αποτελεί πεποίθηση όλων των οπαδών της Ν.Δ. ότι αν μετατρέψουμε την πολιτική αναμέτρηση σε προσωπική αναμέτρηση είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουμε σε αδιέξοδα.

Το ζητούμενο είναι πως θα κάνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και αυτό δεν θα το κάνουμε με κριτήρια και προσλαμβάνουσες παραστάσεις ούτε της δεκαετίας του 90 ούτε του 70».

Την ομιλία Παναγιωτόπουλου παρακολούθησαν αρκετοί Ξανθιώτες εκ των οποίων ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδης με τον αντιδήμαρχο κ. Γιαντζόγλου, ο δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδης, οι πολιτευτές Σταματιάδης, Μποδούρ, Ανδρέου, όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μωραϊτης αλλά και σύσσωμη η ομάδα των Σαμαρικών με τον κ. Τριμίντζιο, τον κ. Λεοντή αλλά και τον κ. Χρηστίδη να πρωτοστατούν.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…