Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης

Έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης

0

Τελικά, με οικονομική κρίση ή όχι, με ισχνές συντάξεις ή όχι, με ακρίβεια ή χωρίς, οι ώριμοι (όπως τους χαρακτήρισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης) συμπολίτες μας το «έκαψαν» το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου 2009, στις 7 το βράδυ, στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης.
Επτακόσιοι και πλέον συμπολίτες μας κατέκλυσαν κυριολεκτικά τους χώρους του κέντρου διασκέδασης «Απόλλων», το οποίο κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης, δεδομένου ότι ο χώρος του «δίδυμού» του «Διογένης» δεν επαρκούσε για να καλύψει το ενδιαφέρον της συμμετοχής που εκδήλωσαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση οι πρεσβύτεροι της πόλης μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των βουλευτών Ξάνθης της Ν. Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κυρίων Κοντού και Σγουρίδη αντίστοιχα, η νομαρχιακή σύμβουλος Ξάνθης, κα Ευτέρπη Στάντσιου, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, ο πρόεδρος της Δ. Ε. Υ. Α. Ξ., κ. Μανόλης Τσέπελης, ενώ αναμενόταν μέχρι την τελευταία στιγμή και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος επέστρεφε από την Θεσσαλονίκη.
Την ευλογία του στην εκδήλωση έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, εξαίροντας την κοινωνική προσφορά των Κ.Α.Π.Η. από τον καιρό της ίδρυσής τους έως και σήμερα, τονίζοντας όμως χαρακτηριστικά ότι ο όρος «ηλικιωμένοι» θα ήταν καλύτερο ν’ αντικατασταθεί με τον όρο «ώριμοι συμπολίτες» μας, οι οποίοι μετά από μια δύσκολη, στην πλειοψηφία τους πρώτη και δεύτερη ηλικία, δικαιούνται μιας ιδιαίτερης φροντίδας από την πολιτεία κατά την τρίτη ηλικία, την οποία πλέον διανύουν.
Χαιρετισμούς στους παρευρισκόμενους απηύθυναν επίσης η κυρία Στάντσιου, μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του κ. Παυλίδη, ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης, κ. Γιώργος Παπασταματίου, καθώς και εκπρόσωπος των μελών του Κ.Α.Π.Η.
Για την εκδήλωση, την παρουσία του κόσμου, την χρονιά που πέρασε αλλά και αυτή που μόλις ξεκίνησε, ο κ. Παπασταματίου δήλωσε στο «Ε»: «Στην σημερινή εκδήλωσή μας η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη, πραγματικό «λαϊκό προσκύνημα», καθώς επτακόσια μέλη του Κ.Α.Π.Η. κατέκλυσαν όπως είδατε την αίθουσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης, κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά μας, να ευχαριστήσω επίσης την διεύθυνση του κέντρου διασκέδασης, το οποίο, χωρίς να μας επιβαρύνει άλλαξε τον χώρο της εκδήλωσης από το κέντρο «Διογένης» στο κέντρο «Απόλλων», κάτι που έπρεπε να γίνει γιατί απλά δεν μπορούσαμε να χωρέσουμε όλο τον κόσμο που θέλησε να παρευρεθεί, που ήδη από την τρίτη ημέρα των προεγγραφών στο Κ.Α.Π.Η. διαπιστώσαμε ότι δεν θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο κέντρο διασκέδασης που είχαμε αρχικά επιλέξει για την εκδήλωση. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βαρσάμη που δέχθηκε αυτή την αλλαγή στους χώρους, χωρίς να μας επιβαρύνει πλέον των συμφωνηθέντων. Με τις ευχές του Μητροπολίτη, με πολλή δουλειά και με την βοήθεια του Θεού πιστεύουμε ότι το 2009 θα είναι καλύτερο από το 2008, για το οποίο θα πρέπει να πω ότι όλες οι εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. στέφθηκαν με επιτυχία, κάτι που στηρίχθηκε κυρίως στον δυναμισμό των ίδιων των μελών μας και στη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις. Ενδεικτικά αναφέρω την απόκτηση του κτηρίου στη Χρύσα Ξάνθης από την δωρεά του ζεύγους Μανέα, τις εργασίες αναμόρφωσης και καλλωπισμού του κεντρικού μας κτηρίου καθώς και την ανάδειξή του με νυκτερινό φωτισμό, με την μέθοδο του ψυχρού φωτισμού, αλλάζοντας κυριολεκτικά όψη στο κτήριο ώστε να το χαίρονται όλοι, μέλη και μη του Κέντρου. Όσο για το 2009 δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε όλες τις εκδηλώσεις που κάναμε φέτος αλλά παράλληλα θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε και μία πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση το καλοκαίρι για την οποία είναι όμως ακόμη νωρίς ν’ αναφερθούμε με λεπτομέρειες. Άλλωστε, βαδίζοντας προς την εικοστή πέμπτη χρονιά λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης και η εικοστή πέμπτη επέτειος εορτάζεται γενικότερα ως «αργυρή επέτειος» και επειδή εμείς στο Κ.Α.Π.Η. ψάχνουμε αφορμή για χορούς και πανηγύρια, είμαστε αποφασισμένοι να γιορτάζουμε την 25χρονη επέτειο του Κέντρου για δύο χρονιές, τόσο το 2009 όσο και το 2010, επ’ ωφελεία βέβαια των μελών μας, οι οποίοι, όπως τόνισε και ο Μητροπολίτης, έζησαν σε δύσκολα χρόνια, οπότε είναι καιρός η Πολιτεία, το Κράτος και ο Δήμος Ξάνθης να είναι στο πλευρό τους και να τους φροντίζουμε όσο μπορούμε. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί είναι που μας ανέθρεψαν και μας μεγάλωσαν όλους, είναι οι γονείς και οι παππούδες μας, είναι αυτοί που μας έμαθαν ν’ αγαπάμε την Ορθοδοξία, την Πατρίδα μας και να στηρίζουμε τον θεσμό της οικογένειας. Τόσο εγώ, όσο και το Δ. Σ. καθώς και οι εργαζόμενοι του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτόν τον απίθανο λαό του Κ.Α.Π.Η.».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…