Διαμαρτυρία υπό βροχή…

0

Ούτε η βροχή, που έπεφτε από νωρίς αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, κατάφερε να πτοήσει του εργαζόμενους και τα μέλη της επιτροπής Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ., από το να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη αντιασφαλιστική, όπως την χαρακτηρίζουν, πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της Ν. Δ. αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παράλληλα προειδοποίησαν τόσο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Δημόσιου Τομέα, αλλά και τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό, υφιστάμενο και θα το βρουν σύντομα μπροστά τους, τόσο οι ασφαλισμένοι των κλάδων υγείας του δημοσίου, που εντάσσονται στον ελλειμματικό Ο.Π.Α.Δ., όσο και οι δικαιούχοι των εφάπαξ που αποδίδει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στο «Ε» μίλησε για το θέμα η εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ. στους εκπαιδευτικούς, κα Δήμητρα Καραγιαννίδου, η οποία τόνισε πως «σήμερα ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για την χρόνια αντιασφαλιστική πολιτική που εφαρμόζουν τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επέτρεψε το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα, για παράδειγμα, το Ταμείο Πρόνοιας να μην μπορεί να πληρώσει, πρώτον το εφάπαξ σε χιλιάδες εργαζομένους ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και δεύτερον να μην αποδίδεται στον Ο.Π.Α.Δ. η χρηματική καταβολή η οποία βεβαίως μας κρατείται από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό θα μας αναγκάσει να φτάσουμε στο σημείο να πρέπει ο εργαζόμενος να βάζει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τον γιατρό που θα τον εξετάσει ή τα φάρμακα που θα χρειαστεί. Για του λόγου το αληθές, ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μετάθεση της αναστολής που είχε αποφασίσει να δώσει για να εξοφληθούν τα μέλη του, για την 1η Μαρτίου 2009. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε τα παραπάνω, αν και οι εισφορές για το ταμείο, έχουν ήδη παρακρατηθεί. Εμείς από την μεριά μας προτρέπουμε τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις γιατί μόνο μέσα από αγώνες θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας του Π.Α.ΜΕ. πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στάσης εργασίας που κήρυξε για χθες, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, από τις 12 το μεσημέρι και μετά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διαμαρτυρόμενη για την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει τόσο ο Ο.Π.Α.Δ., όσο και το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, λόγω της κυβερνητικής ασφαλιστικής πολιτικής, όπως υποστηρίζει. Η διαμαρτυρία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να νεκρώσουν χθες όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, από το μεσημέρι και μετά, δημιουργώντας προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …