Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Θυμίσματα του Γιώργου Ταβουλτσίδη μετά από 2 χρόνια απουσίας…

Θυμίσματα του Γιώργου Ταβουλτσίδη μετά από 2 χρόνια απουσίας…

0

2 χρόνια συμπληρώνονται στις 30 Ιανουαρίου …2 χρόνια απουσίας του Γιώργου Ταβουλτσίδη του «αητού του Πόντου» που έτσι αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη του οικείους του και σε …ορφάνια ένα σύλλογο – τον σύλλογο Ποντίων – που με πάθος υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου πολλά χρόνια. Θυμίσματα εκείνης της μέρας παραθέτει το «Ε» από δημοσιεύματά του έχοντας την πεποίθηση ότι οι νεκροί συνεχίζουν να ζουν μέσα από τη μνήμη των ανθρώπων!
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2007
Ο εκδότης του «Ε» Γ.Χ. Διαφωνίδης γράφει: «Απώλεια ο θάνατός του», «Έχε γεια Γιώργο, έχε γεια φίλε, σύντροφε αγώνων και αγωνιστή! Έχε γεια Άνθρωπε μοναδικέ! Η ποντιακή λύρα συντροφεύει τραγουδώντας τα όμορφα Ποντιακά τραγούδια που λάτρευες, παρέα με τον Χρύσανθο και τους άλλους. Έχε γεια αγαπημένε φίλε…».
Στο ίδιο φύλλο η δημοσιογράφος Μαριάννα Ξανθοπούλου γράφει: «Ένα αντίο μ’ ένα λεβέντικο ποντιακό τραγούδι αντάξιο με την λεβεντιά της ψυχής του!»
Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007
«Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού η κηδεία στη γενέθλια γη της Γαλάνης του Γιώργου Ταβουλτσίδη»…»Έφυγε ένας αητός του Πόντου», «με συνοδεία Ποντιακής λύρας και μοιρολόγια για τον πρόωρο χαμό», αποτυπώνει ρεπορτάζ του «Ε»
«Ο ξαφνικός και αναπάντεχος χαμός σου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον οργανωμένο πολιτιστικά Ποντιακό χώρο. Ήσουν άνθρωπος με ευρεία σκέψη, με τόλμη, πείσμα και υπέρμαχος στα Ποντιακά ιδεώδη Πρωτοπόρος συνέλαβες καθοριστικά τη δημιουργία της Παν – Ποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Εμπνεύστηκες, τόλμησες και οργάνωσες εκείνο το ιστορικό συνέδριο όπου έφερε στην επιφάνεια την ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής. Με μεγάλο προσωπικό κόστος και με πολύ κόπο ίδρυσες, το μνημείο που θυμίζει τη γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας του Πόντου και της Θράκης. Είναι τεράστιο το πολιτιστικό σου έργο και η δράση σου στο Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης, βαριά πολιτιστική κληρονομιά για τους νεώτερους. Σφράγισες με το έργο σου την μακρόχρονη ιστορία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης που θεωρούσες οικογένειά σου. Υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος…», αναφέρει στον επικήδειο ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων.
Ο ποιητικός λόγος του Θανάση Μουσόπουλου, αποχαιρετιστήριο στον Γιώργο Ταβουλτσίδη
«Έφυγες Γιώργο, τα χαράματα
–δεν ξέρω πως το λένε τα βουνά
στης Σουμελάς τα κορφοβούνια –
Εκείνο που ξέρω να σου πω,
Κι αυτό σου λέω, είναι τα λόγια σου
Κι είναι τα έργα σου:
¨Αγαπάτε τον άνθρωπο
κι αγαπάτε τον Κότσαρη.
Αγαπάτε τον άνθρωπο
Με τον ιδρώτα στο δρόμο
Και τον ιδρώτα στο πρόσωπο»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…