Ομόφωνη διεκδίκηση του 12%

0

 

«Παραγωγική» τουλάχιστον ως προς το σκέλος της ενημέρωσης αλλά και της ομόφωνης απόφασης για διεκδίκησης του 12% στο βιοτεχνικό κλάδο ήταν η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της περιφέρειας Α.Μ.Θ. μετά του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργό και εκπρόσωπο Τύπου κ. Γιώργου Πεταλωτή. Έτσι τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου που μετείχε μετά των ομολόγων του των 5 νομών της περιφέρειας όπως και των προέδρων των Επιμελητηρίων αλλά και των Συνδέσμων Βιοτεχνών – Βιομηχάνων. Επίσης συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Γιάννης Παπαργύρης, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ κ. Νίκος Αντζινάς.

Ομόφωνη διεκδίκηση του 12%

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 22 Νοεμβρίου το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κομοτηνής οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων εξέθεσαν στον υπουργό την επιχειρηματική εικόνα του νομού περιγράφοντάς την με μελανά χρώματα και κατέθεσαν ως αίτημα την πληρωμή του 12% στον βιοτεχνικό κλάδο το οποίο «κόπηκε» από το 2007 μετά το σχετικό ερώτημα που υπέβαλλε ο ΟΑΕΔ Ξάνθης, προς τα κεντρικά του ΟΑΕΔ αν δηλαδή το  δικαιούνται ορισμένοι βιοτέχνες,  το οποίο και λειτούργησε ως θρυαλλίδα για την αναστολή του από τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βερναρδάκη.

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων το διεκδίκησαν επικαλούμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει από την οικονομική κρίση.

Ο κ. Πεταλωτής δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει για μια συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομίας αλλά μόλις τοποθετηθεί ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ όπως επίσης και την κατάθεση ψηφίσματος με το οποίο αιτούνται τη συνέχιση του 12% στον βιοτεχνικό κλάδο.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…